Sulten, sulten, SULTEN!!

Lige nu prøver jeg at distrahere mig selv, så jeg ikke går ud og spiser alt hvad der måtte være i køkkenskufferne. Lad mig lige indskyde – det går rigtig dårligt!..
I dag kommer manden først hjem kl. 19.30 (om halvanden time), og mit mad-ur startede med at rumle for en time siden. Den der rygrad, som jeg normalt er i nogenlunde besiddelse af, har jeg simpelthen afskaffet mig i løbet af graviditeten. Og som jeg skød denne blog i gang med, så kan det i dén grad ses vægtmæssigt… Jeg arbejder nu på at genanskaffe mig en modstandskraft overfor spiselige ting,  men det er dælme ikke nemt!
Og problemet er, at der jo altid er nogen til at bakke mig op i, “at det er da helt ok at spise løs, ja, det er faktisk det eneste tidspunkt i dit liv, hvor det er helt igennem tilladt”. Den salgstale hjælper ikke ligefrem på kampgejsten 😉

Jeg er nu nået til det punkt hvor 2xmorgenmad ikke bare er normalt, det er faktisk min ret! Og da en af mine kolleger forleden kom forbi min åbne skrivebordsskuffe og højlydt konstaterede, at jeg da var velforsynet udi kiks, lakridser, kanelknækbrød, riskiks m.m. , måtte jeg bare nikke og smile (mens jeg tygger af munden og tjekker barm+mave for krummer…).  Det er jo fuldt ud legitimt at man spiser i ét væk under graviditeten, ligesom man også altid lige kan tisse eller tage en lur. Men i baghovedet har jeg et billede af den pige, jeg arbejdede sammen med for 10 år siden, som i 8. måned vimsede omkring i stiletter og fortalte om sin store craving: Æbler! Og et eller andet sted, håbede jeg i al min naivitet på, at dette også kunne forekomme mig…

MEN, nu har jeg lige fået lavet nyt pas, og i den forbindelse skulle jeg jo bruge et pasbillede. Og nej, jeg er ikke specielt fotogen, og ja, pasfotos skal partout være noget man griner af, men oveni at jeg har fået noget større kinder end normalt (hvilket nemt kan ses på billedet), har de så valgt at overoplyse indscanningen af billedet, hvilket resulterer i ligbleg Marie med semi-stirrende blik og ingen øjenbryn. Tak, Borgerservice! Jeg synes faktisk ikke det er fedt at en paskontrollør skal kigge på billedet, så på mig, så på billedet igen, for så at nikke “jatak, det ligner jo dig på en prik”…

Reklamer

3 thoughts on “Sulten, sulten, SULTEN!!

  1. Søde Marie, jeg føler med dig! Det er slet ikke fedt at være sulten hele tiden. Desværre kan jeg ikke bare sige “spis alt hvad du vil, du fortjener det” – for jeg ved bedre end nogen, hvor svært det er at slippe af med 30 kg. dødvægt efter 3 børnefødsler! Nogen slipper af med det igen lynhurtigt, andre i løbet af ammeperioden, andre igen – efter flere års hårdt slid. Så selv om jeg normalt ikke giver mig af med at gi gode råd, er det altså lidt det, jeg gør nu. Pas på dig selv – spis fornuftigt og spar på kalorierne, hvor du kan. Du må selvfølgelig ikke sulte, og du skal selvfølgelig have, hvad du har brug for. Men for din egen skyld – lidt selvbeherskelse nu kan gøre livet rigtig meget lettere for dig senere….

  2. Enig med Camilla! Jeg sked hul i, hvad jeg spiste, da jeg var gravid, for “man spiser jo for to”. Min søde jordemoder sagde, at med min BMI måtte jeg kun tage 8-10 kilo på, hvorimod min læge snakkede noget om, at “vi mennesker var lige så forskellige som hunderacer, nogle store, andre små”. Gæt, hvad jeg hoppede på…. og tog 20 kilo på! Min søn var nu meget stor til fødslen, og selvom jeg stoppede amningen ret tidligt, så forfølger de sidste 5 kilo mig stadig! Og det er nu 15 mdr siden, at han kom til verden! Så… med Camillas ord: Spis fornuftigt 🙂

  3. Tak for kommentarerne, damer – og jeres erfaringsindspark! Nu har jeg også haft den vildeste tøjkrise i morges (kunne simpelthen ikke passe noget som helst!), så det sætter en helt naturlig stopper for ædegildet.
    – Og så er jeg heldigvis gift med en mand, der ikke er bange for at sige, at det måske er på tide at stoppe med at proppe i hovedet.. 😉

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s