Huskesansen

Maden er spist, opvaskemaskinen kører, og lækkersulten overmander mig… Jeg bager lige en kage… Og mens jeg uforvarent står ved vasken og slikker den sidste chokoladekagedej af dejskraberen (…) til duften af den nyåbnede opvaskemaskine, tager min næse mig ca 20 år tilbage…

Det var simpelthen duften af opvaskemaskine, som bragte mig tilbage til aftener i mit barndomskøkken. Min far arbejdede meget tit på hverdagsaftener, så de gange hvor jeg kom ned i køkkenet og der lugtede af kaffe, vidste jeg at både Mor og Far var hjemme, og sad og snakkede ved køkkenbordet (og i min erindring kører opvaskemaskinen ofte i baggrunden i dette scenarie)

Det der med at bage kage om aftenen, eller måske lave æggesnaps (åh de gode gamle dage inden kiksekage-salmonella-skandaler!), hørte jo heller ikke sjældenhederne til – sådan husker jeg det i hvert fald – og duften af hjemmebag, hyggen i køkkenet med min mor eller søster, er en del af essensen af mine barndomsminder. Og det er helt sikkert med til at jeg glæder mig utrolig meget til at blive mor.

Jeg tror bestemt at disse hukommelsesvandringer er en del af at være gravid, og det er helt igennem fantastisk 🙂

Reklamer

3 thoughts on “Huskesansen

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s