Forberedelse og aftapning..

I fredags var vi til fødselsforberedelse for anden gang. Denne gang handlede det om smertelindring af enhver slags, og hele forløbet omkring fødslen. Nogen synes måske at det kan være skræmmende at høre om, men jeg synes at viden giver ro på – i hvert fald i det her tilfælde! Jeg synes det er meget behageligt at kende de forskellige muligheder, både indenfor bedøvelser, blokader, alternative muligheder og fødestillinger. Og jeg er meget tryg ved at vide, at jeg kan ignorere nogle af de nyhedsbreve og bøger der foreskriver, at man skal have lavet en ønskeliste over hvordan man tænker fødslen skal forløbe – for hvordan kan jeg på nogen måde lave sådan en liste når jeg ikke kender min egen smertetærskel (hvad fødsler angår..) eller i det hele taget ved hvordan alting vil løbe af stablen?!? Jordemoderen forklarede derimod at det bedste var, hvis vi holdt os åbne overfor alle muligheder, men at vi altid havde muligheden for selv at foreslå noget eller simpelthen sige nej til jordemoderens forslag. Måske banalt, ja, men dælme godt at få gentaget!!

Afslutningsvist spurgte jeg om de havde nogle gode forslag til hvad man kan stille op med al den overskydende væskesamling i kroppen – og her foreslog de begge (jordemoder og jordemoder-studerende) at jeg skulle opsøge en akupunktør. Der er ingen garantier for at det virker, men muligheden foreligger. Jeg har aldrig prøvet det før, men det skal jo ikke afvises af den grund. Så tiden er nu bestilt, og jeg glæder mig til aftapningen – ja, okay, jeg har en forestilling om, at lige så snart nålen stikkes ind, så pibler vandet ud… Måske har jeg et andet billede efter på onsdag, men lad mig lige blive lidt i troen… 😉

3 thoughts on “Forberedelse og aftapning..

 1. Tak fordi jeg genoplever dele af min egen graviditet gennem din blog 🙂
  Var I til fødselsforberedelse på Riget? De var ret gode og sjove.
  Jeg ville også gerne vide alt og læste en del bøger, men når man så endelig står i situationen, så forløber det som regel ikke som man havde “planlagt”. Jeg havde tænkt over hvad jeg ville og ikke ville, og havde snakket med min mand om det inden (så hvis jeg ikke var i stand til at svare, så VIDSTE han hvad jeg ville), men i forhold til fødslen så endte det i akut kejsersnit – det eneste jeg ikke havde læst om 😀 Sådan kan det gå, og det gik jo alligevel!
  Men sikke dog du døjer med det vand i kroppen! Æv! Jeg ville nok putte vielsesringen i en halskæde, hvis det strammer for meget om fingeren 🙂 God tur til akupunktøren!

 2. Hej Michala
  Vi går til fødselsforberedelse på jordemodercentret på Sundholmsvej – et tilbud fra Hvidovre Hospital. Dejligt at vi ikke skal så langt! Og vi er tilknyttet en jordemoder lige efter vores hoved: Meget nøgtern og praktisk anlagt og mor til 4 – så ved man da at hun kender til sagerne 🙂
  Ja, de akutte ting er nok svære at forberede sig på, men godt at det gik fint alligevel!

  Og vielsesringen er røget i smykkeskrinet, den gør simpelthen for ondt at have på – og det er jo ikke meningen!

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s