Så skete det!

Jeg har tænkt meget på hvordan jeg skal indlede dette blogindlæg, fordi det har uden tvivl har været den mest oplevelsesrige og fantastiske uge i hele mit liv! Men jeg tror bare jeg springer ud i det…

Den 25. december sad vi til julefrokost hos mine forældre, og midt i en sjov historie og et stykke med sylte, gik vandet…En temmelig blodig affære for mit vedkommende. 3 kvarter senere var vi på Hvidovre Hospital, hvor jeg havde en forventning om at vi skulle være i ca. 10 minutter, og så blive sendt hjem, men sådan blev det overhovedet ikke. Det viste sig at min moderkage havde løsnet sig, derfor den blodige indledning. Og når det sker, går kroppen i beredskab og sætter turbo på, fordi der er risiko for at barnet kan lide af iltmangel eller andet farligt. Personalet fortalte os at de lige ville undersøge om jeg skulle have kejsersnit eller om jeg kunne føde naturligt, men under alle omstændigheder skulle vi berede os på at blive forældre samme dag – på dette tidspunkt var klokken 18!! Ret hurtigt vurderede lægen, at ved nøje overvågning, burde jeg sagtens kunne føde mit barn, hvilket jeg virkelig var glad for!

I samme nu begyndte jeg at få veer – med 5 minutters interval – sjovt som man ikke er i tvivl når den første ve kommer… Jordemoderen forklarede, at hvis vi havde planlagt at jeg skulle i badekar, have epidoralblokade eller andre sjove sager, kunne vi godt lægge de ideer på hylden. Godt så…Det var der simpelthen ikke tid til.

Herfra gik det temmelig stærkt! Ved “normale” førstegangsfødsler udvider kvinden sig 1 cm i timen, jeg udvidede mig 4… Det var nogle ret intense timer! Jeg er virkelig glad for at personalet på Hvidovre var SÅ professionelle – på intet tidspunkt følte jeg mig utryg eller bekymret, og de var virkelig gode til at sætte al drama udenfor døren, og informere os på højeste niveau. Fantastisk altså! Jeg nåede at få lidt lattergas i udvidelsesfasen, men det kunne vist lige så godt have været ren ilt – det var sådan set kun det, at jeg havde en maske at fokusere på under veerne, der gjorde mig godt.

Cirka 21.30 havde jeg udvidet mig nok og var klar til presseveerne – ifølge personalet altså! Her var jeg godt nok klar til lige at tage en skraber og klare resten i morgen… Og da jordemoderen bad mig om at holde benene oppe selv, troede jeg aldrig jeg skulle klare det. Men det er altså utroligt hvad ros og peptalk fra jordemoderen kan gøre.

55 minutter senere kom vores lille datter til verden! Hun skulle lige have lidt ilt at starte sin færd på, men efter et par minutter fik faren lov til at få hende – det syn glemmer jeg aldrig. Min dejlige mand med vores helt nye datter i armene, helt fyldt af følelser og tårer, meget fantastisk at se. Herefter kom hun over til mig, hvor hun straks begyndte at søge efter bryst. Dejligt at se familiens gener træde i karakter allerede fra første færd: Mad kommer altid i første række 🙂 I to timer lå hun og pludrede – jeg forestiller mig at hun selvfølgelig gerne ville fortælle om hvordan hendes oplevelser havde været…

Nu er vores lille Irma 8 dage gammel, og vi har allerede været beriget med et utal af familiens og gode venners besøg og beundring – virkelig dejligt. Vores hjem er pyntet med fine buketter og barselsgaver, og både manden og jeg er i 7. himmel!! I virkeligheden tror vi nok at alting går efter bogen, hun spiser godt, har gode fyldte bleer, og er super opmærksom når hun er vågen. I dag skal hun have sit første bad, og vi er temmelig spændte på hvad hun synes om det.

Hun har et godt sovehjerte og ytrer stort set kun sin utilfredshed når moren ikke er hurtig nok til at finde babsen frem. Igen kan jeg se at mine gener skinner utroligt tydeligt igennem…

Velkommen til verden min lille skat!! 😀

10 thoughts on “Så skete det!

 1. Tillykke. tillykke igen-igen.
  Jeg glædes stadig over at niecen valgte at komme så timeligt at vi sparede den ekstra brobillet, og jeg derfor nåede at se hende flere gange i de første dage.
  Kys

 2. Åh, nu tuder jeg næsten. Hvor er det dejligt alt sammen! Jeg kan godt huske det, nu du siger det…..
  STORT kram herfra, jeg glæder mig til det bliver min tur til at se vidunderet. I mellemtiden må du hviske til hende, at Camilla ønsker hende velkommen hertil, og at jeg tror, hun får et fantastisk liv. Pas på hindanden, og nyd det!

 3. Tusind gange tilykke med den lille guldklump. Jeg glæder mig sindsygt meget til at lære hende at kende, trutte i hendes kinder og nusse hendes små fødder.

 4. Åh hold op, begynder næsten at tude…. de hormoner altså! Hvor skønt at høre, at det gik så godt for jer, og at personalet var så søde! Godt nyt år! Knus.

 5. @Signe: Jeg synes også det var utrolig dejligt at jeg kunne dele hele denne oplevelse med dig! Virkelig fantastisk at du var i nærheden i de første dage 🙂

  @Camilla: Tak!! Og hun skal jo luftes til et par bestyrelsesmøder, så du møder hende helt sikkert inden alt for længe

  @Zara: Dejligt med en tante i nærheden!! 🙂

  @Michala: Og kram til dig, ja, det var faktisk en helt perfekt oplevelse!

 6. Dejlig beretning! Har sådan glædet mig til at høre hvordan Søde Irma kom til verden men det lyder alligevel lidt dramatisk med løsnet moderkage!? – Fantastisk at I var i gode hænder og kunne tage det roligt og nyde jeres datters entré til verden! Kh Karen

 7. Hej Karen. Jamen det var sådan set også dramatisk, og det er også derfor fødslen blev så nøje overvåget. Jeg synes sådan set bare at det er vildt smart at kroppen reagerer ved at sætte fødslen på turbo – NU skal bebs ud!! 🙂

 8. Hej Marie

  Endnu en gang tillykke med hende. Sidder her på arbejdet og lige tiltusket mig at læse og så sidder jeg og tuder! Det er bare så stort hvert gang et barn kommer til verden og det er lige meget om man så godt ved at det sker jorden rundt døgnets 24 timer.
  Det var super at læse om fødslen – det bliver jeg aldrig træt af.
  Held og lykke…
  Knus
  Anja

 9. Hej Anja, tusind tak!! Beklager at jeg er årsag til kleenex forbrug i arbejdstiden, men også lidt dejligt at du blir rørt 🙂

 10. Pingback: 2010 i statistik… « Mor for første gang

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s