Risengrødsshower

– og andre dagligdagsdramaer…

Jeg har hørt at det ikke er alle spædbørn der gylper, men jeg tror efterhånden det må være en urban myth! Irma gylper nemlig så meget at jeg næsten er forbavset over at hun ikke taber sig – shit, der kommer meget op igen! Man tror ikke der kan være så meget mælk i så lille en krop, men jojo… I dag lod jeg simpelthen være med at tage en ren trøje på – måske ikke det lækreste i hele verden, men det er nu engang søndag, og vasketøjsbunken ordner sjovt nok ikke sig selv. Jeg havde bare sådan på fornemmelsen at det ville blive en dag med masser af gylp, og jeg skal da lige love for at jeg fik ret!! Og det pudsige ved gylp er, at det jo ikke lugter dårligt når man bliver ramt, her lugter det vitterligt at risengrød – men en time senere når trøjen er tør igen…føj for den lede!! Og kønt er det jo heller ikke ligefrem – nå, der er nok en mening med at jeg er på barsel og ikke render til jobsamtaler eller andet vigtigt. Jeg ville dog ønske at jeg kunne tage mig sammen til at gøre mig lidt pæn overfor manden, men i denne tid håber jeg virkelig at han er til indre skønhed 😉

I morgen står den på endnu en udfordring for de nybagte forældre, vi skal på besøg hos Irmas Farmor og Bedstefar, med overnatning. Og det kræver jo selvsagt temmelig meget oppakning – med både barnevogn, autostol og adskillige mængder af skiftetøj til både mor og barn. Faren er på arbejde og vi skal derfor mødes på stationen i morgen eftermiddag – I kan kende mig på det let pressede udtryk i øjnene, sveddråberne på overlæben og den overproppede barnevogn… det skal nok blive kønt. Heldigvis er der jo gevinst ved at tage på visit: Godt selskab og masser af hygge, det glæder jeg mig meget til.

Den lille dame vågner lige straks op til dåd og aftenbabs, og jeg sidder her i sofaen med manden og prøver at lære lidt flere american football-regler – noget skal man jo bruge sin sofatid på 🙂

4 thoughts on “Risengrødsshower

  1. ja, det er lidt ulækkert, Min ældste gylpede også meget, gik nærmest med en stofble over skulderen i 6 måneder… Man skulle altid tjekke egen og mandens bluse før man skulle uden for huset. Jeg mener at at kunne huske, at baby beholder det i sig de har brug for og resten er overskud… ved ikke om det holder, tager hun på, får hun nok det hun har brug for… Dejlige billeder af je alle tre.
    Bedste hilsner fra ingrid

  2. Kunne skrive en tro kopi af Ingrids indlæg 🙂 Synes først det blev bedre, da han fik fast føde i sig, så ja det var nok omkring 5-6 mdr. Vores sofabetræk måtte også lige en gang i vaskemaskinen!

  3. @Jeanett: Bare vent 😉

    @Ingrid og Michala: Det med stofbleen lyder meget bekendt, men ifølge vores sundhedsplejerske handler det ikke om at der er kommet for meget ned – ikke kun i hvert fald – mange spædbørn har ikke udviklet den lukkemuskel i halsen/svælget, der gør at man kan holde mad nede. Det giver meget mere mening i mine ører, Irma er nemlig ret tit sulten efter mere mad lige når hun har gylpet – glubsk lille pige 😉

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s