Synd og straf

Jeg har syndet! Og nu er det bekendelsestid – så kan I bedømme hvilken straf jeg skal have (om nogen…)

Jeg kan jo kun sige igen og igen hvor fantastisk det er at være på barsel, men når det kommer til at gøre noget ud af sig selv, er dette nok ikke lige den ypperste periode i mit liv…Ofte går jeg formiddagstur iført gummistøvler (og ikke de der smarte Hunter, bare de billige army-grønne jeg har haft i 15 år), uden makeup og med håret i en ret ligegyldig hestehale – det er først når jeg møder det første butiksvindue, at jeg indser, at jeg ser lige lovlig hjemme-agtig ud… Og da jeg lørdag morgen kiggede mig i spejlet og let skræmt kom i tanke om, at jeg ikke har været til frisøren i ca. et halvt år, blev jeg NØDT til at gribe ind – tid til en personlig intervention!

Så nu er håret igen rødt i bunden, leverpostejen er gemt væk, og jeg kan igen holde ud at kigge mig selv i spejlet – jeg farvede simpelthen hår mens Irma sov. Til mit forsvar brugte jeg henna, men selvom det er et naturprodukt, er det stadig ikke godkendt af Sundhedsstyrelsen., som foreskriver at man slet ikke må røre hårfarve under graviditet og amning. Undskyld verden, og undskyld Irma!

Til gengæld bliver jeg så i den grad straffet af hormonerne – de har rottet sig sammen og angrebet mit ansigt så jeg nu mest af alt ligner en teenager (måske jeg alligevel skal søge om optagelse i De Unge Mødre??…) Så nu hvor jeg synes at håret igen kan accepteres, trænger ansigtet til en slags sandpapirs-peeling, skuffende!!

Desuden er jeg faldet af på den i forhold til chokolade-barselsprojektet, jeg beklager. Men efter mit maveangreb i forrige uge, er jeg ikke rigtig kommet op på hesten igen, chokolademæssigt set. Jeg har dog været et smut forbi Peter Beier Chokolade og kan stærkt anbefale deres påskeæg – og når den værste kvalme har lagt sig efter man blindt har accepteret prisen (22 kr for ét æg!!!), smager de helt forrygende godt.

Men nu, hvor mand og barn netop er trådt ind ad døren, skal resten af søndagen nydes. De har været ude at trille mens jeg har drønet omkring og rengjort hjemmet – det er bare nemmest når man er alene hjemme! Og manden lod ikke til at være vildt skuffet over den handel… 🙂

7 thoughts on “Synd og straf

 1. Hmmm, da jeg var gravid med pigerne, havde de ikke fundet ud af hvor skadeligt hårfarve var, så jeg farvede lystigt lokkerne – jeg håber ikke at jeg har skadet dem for evigt 😦
  Irma overlever nu nok hennaen 😉

 2. Det er jo godt du siger det, men normalt holder argumentet ikke – i hvert fald ikke når det gælder røg og sprut: “Vi tog da ikke skade af passiv rygning da vi var børn”… Nu ved jeg godt at henna ikke er i samme kategori, men du ved hvad jeg mener 🙂

 3. Straffen må være et års leverpostejfarve;-D Ej Marie – de fleste af os har prøvet at gøre et eller andet usundt enten under graviditeten eller under barsel…
  Jeg kan nævne min særaftale med undergroundis! Jeg kan også fortælle om at jeg var pænt beruset til en julefrokost, inden jeg vidste jeg var gravid første gang. Jeg har også prøvet at være beruset en enkelt gang under en ammeperiode… Mht. hårfarvning – jeg kan ikke huske det – så jeg tror ikke jeg har gjort det. Alt i alt, så tror jeg ikke der sker det vildt store. Hvis du virkelig vil passe på din datter, så undgå husdyr i eget hjem og brug neutralsæbe etc. til din Irma, i stedet for alt det andet dyre og fancy børneshampoo der kan købes. Idag er jeg ked af at vores mellemste skal bruge astmamedicin, fordi vi har haft kat, mens han var lille.

  Knus Mette

 4. Altså nu ved vi jo alle, at jeg er naturlig blond…
  Så i denne lukket kreds, kan jeg da godt fortælle, at jeg altså også er en smule leverpostejsfarvet i bunden.
  Dette faktum blev også nøje skjult ,da jeg stadig ammede William og da jeg var gravid med Smilla… Ja, dér er jeg altså ret forfængelig… også dér… så jeg kunne altså ikke overskue både at veje 15-20 kg for meget OG have grimt hår! 🙂 og det var bestemt IKKE henna der blev brugt 😉

  Glæder mig til at se dig og Irma på lørdag.

  Køs Sabine

 5. @Mette: tænk at det kan være så slemt at have dyr, det er jo trist – men en kat er fuldstændig udelukket herhjemme. Både min søster, mor og (temmelig vigtigt), mand er allergiske overfor det dyr…

  @Sabine: hahaha, jeg grinede højt da jeg læste din kommentar!! Godt du lige kan triumfe min synd… Og ja, det med både at veje for meget OG ikke kunne holde håret ud, det er simpelthen for svært at kapere! 🙂

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s