Syg lille fis

5 måneders vaccinen: Irma blev stukket i går morges. Jeg prøver virkelig at skrue det hårde mor-ansigt på nede ved lægen, så Irma bliver mere rolig ved situationen, godt hun ikke kan se hvordan jeg ser ud indvendig… John var også med og kunne hjælpe med at distrahere hende fra nålen. Hun tog det faktisk overraskende pænt, der kom da hyl ud af hende, men det var hurtigt overstået og hun sov 3 minutter efter behandlingen.

Ved det her lægebesøg skal lillepigen jo også måles og vejes, og nu har vi et styks datter på 8,6 kg og som måler 70 cm. Jeg tror dog lægen sjuskede lidt med målebåndet – ellers er hun vokset 7 cm på en måned… Men stor er hun i hvert fald blevet.

Dagen i går forløb sådan set meget fint. Hun var lidt små-pylret til babyrytmik, men ikke noget drastisk. Her kunne jeg dog mærke at jeg blev lidt irriteret – ikke på Irma, men på undervisningen. Jeg synes faktisk det var lidt kedeligt… Men som min veninde bagefter påpegede, så er det jo ikke mig der skal underholdes…Sandt, sandt, men alle de gentagelser er sgu lidt gab-fremkaldende…Meeen måske kedede jeg mig også lidt fordi Irma ikke var så i godt humør som hun plejede – det smitter jo af det skidt.

Efter sin eftermiddagslur vågnede hun så op kogende! Hun havde vildt høj feber og var helt slatten. Hun ville ikke engang skiftes fordi det tilsyneladende gjorde ondt når jeg rørte ved hende – måske var det huden der føltes brændende. Åh hvor er det svært at trøste uden at kramme, nusse eller kysse.

Og i dag har jeg så haft en sur datter – DET har jeg ikke prøvet før. Feberen var heldigvis helt væk da hun vågnede i morges, men hun har været ultrapylret, og er blevet sur på legetøjet. Det går fint det ene øjeblik, men det næste smider hun bamsen/ranglen/suttekluden til siden, ligger helt fladt på ryggen og piber… Heldigvis lykkedes det at få hende i godt humør inden puttetid. Hendes farmor og bedstefar kom på lynvisit og gjorde tilsyneladende tricket. Mens de var her og især efter de var gået, kom både smilet og grinet tilbage. Tænk hvor man kan savne det, når ikke det har været fremme i 1½ døgn…

Sidst men ikke mindst, er jeg blevet nævnt i Babybusiness’ nyhedsbrev, utroligt som jeg mænger mig 😉 Jeg indsendte et tip til Anette (indehaveren) og det valgte hun simpelthen at bringe på hendes side. Det er da godt nok bare en lille ting om gulerodssaft, men hun synes åbenbart at det var godt nok til at komme med – så bliver man jo lidt stolt.

4 thoughts on “Syg lille fis

 1. Hæ, var det dig med gulerodssaften. Det tog jeg straks til mig, det fif 🙂
  Skal lige høre mht. det der grød (det store samtaleemne for spædbørns-mødre! :-)): Hvornår på dagen giver du hende det og hvor meget?

  Og ja, nu er det snart “Danmark” (MGP)

  /AD

 2. he, godt at vi kan kombinere grød-videndeling og MGP – det er sgu en lørdag aften med spark i 😉

  Jeg startede med at give hende grød midt på dagen, fordi jeg ville sikre mig at hun var helt frisk når hun skulle lære en helt ny ting. Men efter en uges tid gik vi over til at give grød til aftensmads-tid. Og det har gjort hendes nattesøvn meget bedre. (her er der selvfølgelig ingen garanti..)

  Jeg laver majsgrød af en kvart dl mel og knap en dl vand. Og så en sjat gulerodssaft, en halv banan eller en halv kogt pære rørt ud i grøden.
  Det er ikke hver aften hun spiser det hele, slet ikke. Men hellere være på den sikre side tænker jeg.

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s