Boel-tid

Ja, i min bog er det altså aldrig Hanne Boel-tid! Jeg refererer selvfølgelig til BOEL-prøven som sundhedsplejersken udfører ved 8-måneders besøget. Og det var i dag – 6 dage for tidligt – så er det jo godt man har sådan en fremmelig og klog datter 😉

Ved prøven tester sundhedsplejersken Irmas hørelse, reflekser, evne til at følge en genstand med øjnene, flytte genstanden fra den ene hånd til den anden og synet. Hun klarede sig rigtig fint i de første tests, men ved synet mente sundhedsplejersken at hun kunne se et udsving. Hun lyser på Irmas næseryg hvorpå det skal skabe genskær nøjagtig det samme sted i hver pupil. Og det gjorde det ikke. Jeg tror nu ikke der er noget i vejen, det er i hvert ikke noget jeg kan se med det blotte øje – men selvfølgelig skal det testes hos en øjenlæge. Da jeg fortalte det til min mor i eftermiddag, kunne hun nogle grumme eksempler fra hendes barndom med børn der var blevet blinde på det ene øje fordi deres skelen ikke var blevet opdaget og fikset i tide…tak Mor… :-/

Og til noget helt andet, i morgen skal vi atter engang pakke os selv sammen til udflugt. Denne gang i sommerhus på Marielyst med gode venner. Jeg er lidt spændt på pakkesituationen, vi er 3 par med hver vores barn og 2 biler – og vi er de sidste der bliver hentet på ruten…åh åh… Jeg glæder mig meget til ferien, og er spændt på hvad Irma siger til de små, men ældre (ca. 1½ og 3 år), drenge der kommer til at fise omkring hende hele ugen. Der bliver fart på, uden tvivl 🙂

Sengen kalder vist, Irma har praktisk talt ikke sovet i dag, så jeg synes virkelig jeg har været oppe på beatet for at være den sjove mor – nogle gange falder det bare mere naturligt end andre…

Reklamer

2 thoughts on “Boel-tid

 1. Det er altså relativt harmløst at få det tjekket ved øjenlægen. Formoder at man kan måle det med lys. Husk på at så er sundhedsplejerskens tests heller ikke mere nøjagtige. Hvis jeg var dig, vil jeg se på om der er nogen i din eller Johns familie med bygningsfejl, eller stor synsforskel mellem højre og venstre øje.

  Og få det da tjekket.

  Jeg har selv stor forskel på højre og venstre øje og BURDE være skeløjet. Det kan måles en smule, men ikke ses.(Jo måske når jeg er godt beruset – men hvem er så IKKE skeløjet;-)
  Din mor har ret – tjek det. Det er ret let at rette et dovent øje op, når de er små, men svært når de bliver ældre. Og hvis hun har bygningsfejl eller er godt langsynet eller nærsynet på det ene øje, ja så er det da let at gøre noget ved.
  Hvis hun har synsfejl – så kan det have ret stor indvirkning på afstandsbedømmelse. Jeg er selv en klovn til alt med bolde og dyrkede det derfor ikke ret meget som barn og hvis nogen kaster et sæt nøgler til mig, så griber jeg altid enten for sent eller for tidligt…

  Knus Mette

 2. Jeg ved ikke med Johns familie, men begge mine forældre er så godt som blinde uden briller, og så vidt jeg husker har min mor bygningsfejl. Så selvfølgelig skal det tjekkes!

  Og det med at gribe og kaste, der skal hun i skarp træning hos faren! Vi har ikke de fede evner i min familie hvad det angår, så det ansvar ligger alene på Johns skuldre 😉

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s