Update

Så kunne min hjerne endelig samle sig til at skrive igen! Jeg har de seneste dage ikke kunne koncentrere mig om at læse en sølle artikel i avisen, og da slet ikke skrive et blogindlæg – derfor den lange pause. Og ja, så har vi jo været i sommerhus i 8 dage. Kors, hvor har det været fedt! Vi var som sagt afsted med gode venner +  børn, og vi har kørt fælles afslappet sommerhusstil, med fokus på leg med unger, korte udflugter, eftermiddagslur til børn og forældre, god mad og masser af snak! Vi har allerede aftalt at vi skal afsted på et tidspunkt igen, helt afgjort en succes 🙂

Og som billedet fortæller har der også været ting, der kun er tilladt når man er på ferie….

Irma har virkelig kigget de store drenge an i sommerhuset, og jeg tror hun har prøvet at lure dem af med alle de tricks de kunne (såsom fx at gå…) Meeeen så hurtigt går tingene dog ikke… Hun er til gengæld ikke til at lokke til at sidde ned mere, hun vil hele tiden stå! Og hvis der ligger en fjernbetjening eller mobiltelefon indenfor nær rækkevidde kan hun faktisk godt komme omkring stående/krabbende/gående bare for at komme hen til det forbudte.. Selvfølgelig mens hun holder fast i noget (eller nogen). Stædigheden har tilsyneladende ingen grænser!

Og apropos nye ting, så bliver hendes madunivers virkelig udvidet for tiden. I sommerhus begyndte hun at få rugbrødshapsere, og spiste lidt af vores mad. Og her til aften har hun spist lasagne med farens hjemmelavede pastaplader, kantareller og parmaskinke – jeg har jo hørt rygter om den så godt som uundgåelige kræsne periode, så denne altspisende tid skal virkelig nydes!!

Reklamer

4 thoughts on “Update

 1. Ikke for noget, men kræsen periode er noget sludder…
  Søren er altspisende og har været det altid.
  Christian er næsten altspisende.
  Nikolaj har ALTID hadet kartofler og gør det stadig. Nu er knægten 6 år og efter den lange kamp, har jeg næsten opgivet at få ham til at kunne lide det… Jeg tror simpelthen han synes det er for “sødt” og så synes han at konsistensen er ulækker. Til gengæld spiser han mange grøntsager, pasta og ris.
  Børn har perioder, hvor de fokusere mere på en smag end en anden – men hvis kosten bare er alsidig og du ikke giver op, og serverer noget forskelligt – så kommer det helt af sig selv.
  Og med de alsidige madgener hun har arvet, så kan jeg SLET IKKE forstille mig at hun bliver kræsen, heller ikke i en periode ;-D

 2. Det er godt at høre Mette, troede faktisk det var en regel at der er kræsenhed i vente. Det giver mig lidt håb 🙂

 3. Jeg husker at Rosa lavede et stunt henover et lavt stuebord for at få fat i de forbudte peanuts, hvor jeg virkelig blev overrasket over hendes rækkevidde 🙂
  Drømmer om altspisende børn…

 4. Der var engang hvor jeg blev så eddikesur over at jeg ikke kunne få Nikolaj til at spise de stakkels kartofler at jeg lavede kartoffelmos en lørdag aften – for NU skulle han altså lære det… hmmm han vandt! 😉
  Men bedste råd er at så længe du holder kosten alsidig, så skal det nok gå. Har læst et eller andet sted at det tager smagsløgene op til 10 gange at vænne sig til en ny smag. Kan så røbe at nogengange så virker det ikke:-) Jvf. Nikolajs kartofler… Det børn ikke kunne lide for et halvt år siden kan det sagtens være de godt kan lide nu… og vice versa.
  Søren har jeg fået til at spise ovnbagt spidskål med ost her for nylig og han kan godt lide det.
  Eneste princip jeg har holdt er at der skal være 1 ting som ungerne kan lide ved aftensbordet. Det kan enten være grøntsagerne eller ris/pasta/kartoflerne.
  Da de blev større har jeg været “onde mor” ret få gange. Hvis sulten meldte sig senere på aftenen, fordi de ikke ville spise ret meget til aften, så har de fået et stykke rugbrød med smør – Nix weiter. Det stiller sulten og det bliver kedeligt at spise efter aftensmaden efter 2-3 dage. Min gamle sundhedsplejerske var ret fornuftig omkring større børn og mad – hun havde endnu ikke mødt nogle småbørn i DK, der var døde af sult, fordi de var kræsne.:-)
  Til gengæld respekterer jeg så Nikolajs aversion mod kartoflerne, men prøver lidt til en gang imellem. Han spiser så meget andet sundt.

  Det skal nok gå:-) Som jeg skrev før – med jeres nysgerrighed på spændende mad, så tvivler jeg på at du får problemet.

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s