Første uge

Pyyhh, det kræver altså tilvænning! Nusj, hvor er jeg træt… Men nu er 37 timers arbejdsuge overstået, 80 km er cyklet, gamle og nye kolleger er krammet og hilst på, nye opgaver udrullet og jeg føler mig egentlig godt klar til en ny uge – altså liiiige efter jeg har holdt lidt fri selvfølgelig!!

Oveni jobstart har det også været lidt af en omvæltning herhjemme. Manden har skulle vænne sig til at være hjemmegående far, og Irma har skulle vænne sig til at være sammen med en anden forælder end normalt. Det har virket bedre nogle dage end andre… Hun har sovet som vinden blæser i løbet af dagen, en enkelt dag fik hun kun en enkelt lur, andre dage 3,  og aftenerne har været derefter… Vi har med andre ord været to trætte voksne her på adressen – ikke ligefrem lutter overskud hele tiden, men jeg synes da vi har fået det til at virke trods alt. Irma er da ikke blevet sat ud på trappen endnu…

Hendes søvnproblemer kan dog også skyldes at hun oplever meget i disse dage. Hun er begyndt at gå lidt, mens hun holder fast i møblerne altså, og det går hurtigere og hurtigere. Hun kravler fra rum til rum og udforsker verden, og i dag opdagede faren at hun nemt kan åbne døre, der er lukket på klem. Når vi er ude og gå tur er hun praktisk talt umulig at lægge ned, hun skal følge med i ALT hvad der sker, og hænger ofte udover siden på vognen. Alle de nye indtryk må bestemt være medvirkende til al den uro.

På trods af al denne bevægelse og møffen omkring, er hun blevet tykkere på det sidste. Synes ellers alle har fortalt os, at hun ville blive slankere når hun lærte at kravle – jeg synes næsten det modsatte er sket… Hun kan stort set spise hele tiden, og vi skal afgjort blive bedre til at give hende mad på faste tidspunkter. Og inden der er nogen der ringer til Børnetelefonen, så er det ikke fordi jeg har syge model-ambitioner for min lille pige, men det er altså en seriøs mave hun har fået de sidste par uger 🙂  Desuden er hun blevet modermælkserstatnings-junkie! Når flasken er tom, stikker hun i et vræl – hver gang! Også selvom vi kan se på hende, at det løber over hvis hun får mere… Men hun er helt holdt op med at søge mit bryst, og det er meget rart – jeg ville nok have det svært med at lægge amningen på hylden hvis hun var helt ulykkelig over det.

Nu vil jeg lige straks (forhåbentlig!!) smutte under dynen – den eneste grund til at jeg stadig er oppe, er en lille vågen pige der nægter at overgive sig (= dette blogindlæg har taget over 3½ time at skrive) …

5 thoughts on “Første uge

 1. Fnis – kan regne ud at du er nået til den tid, hvor man som voksen lærer at tale i halve sætninger, mens man har gæster, fordi man bliver afbrudt af børn hele tiden… 😉 Der var en årrække, hvor evnen til at fortsætte en samtale som var blevet afbrudt ½ time forinden af et barn, var helt naturlig at gøre færdig længe efter… Det gav ind imellem nogle ret sjove samtaler:-D

  Lige et spørgsmål – drikker hun ikke af kop? Ved godt at det grisser som en i ….. i begyndelsen, men det vil nok begrænse trangen til at hælde modermælkserstatning ned i rå colateenagemængder;-) Kan ikke helt huske om mine unger har haft en, “nu vil jeg drikke mig mæt periode”, men det kunne godt være det Irma gør? Tror du det? Ellers så pil erstatningen ud af maden/grøden.

  Faktisk så er hun da vildt sej og en hurtig lille pige, når hun så småt står/går. Det er lidt tidligt.

  John, skal nok finde ud af det der med at lave rytme for hende – giv dem en uge mere:-) Vil tro, at han finder ud af at køre hende fysisk træt og så måske pille en lur fra hende – men at den så til gengæld er længere.

  Kan godt huske det der med at begynde på arbejde er vildt hårdt. Man er grydeklar til selv at sove, når man kommer hjem i 1- 3 uger, men så hjælper det også.

  Knus Mette

 2. Vi er lige præcis begyndt at føre den slags samtaler herhjemme 🙂

  Nej, hun drikker ikke af kop. Vi træner, men hun er vildt dårlig til det! Men jeg har bestemt planer om at sutteflasken skal lægges på hylden lige så snart hun kan drikke af kop. Til gengæld bruger vi ikke MME til noget andet end denne aftensnack. Vi bruger det ikke i mad eller i løbet af dagen, så det er kun en aften-putte-ting. Men hun har på intet tidspunkt kunne falde i søvn på andet end hel fuld mave, det er jo ikke just en god vane, men jeg synes det er svært at gøre noget ved. Hun får som regel noget frugt eller en rugbrødsmad lige inden mælken, og vi bruger kun en lille flaske, så der er ikke plads til mere end 100ml.

  Og ja, jeg synes også hun er vildt god til at gå og stå, hun er SÅ nysgerrig, at det næsten kun kan gå for langsomt – det der med at sidde og lave sanglege med mor og far, det gider hun bare ikke 🙂

  Jeg har også stor tiltro at rytmen nok skal lande i Johns barsel, tror det er mere eller mindre uundgåeligt at der er lidt tilvænning fra alle parter.

 3. Så er hverdagen for lavor begyndt at melde sig..%) Bare rolig, det bliver værre når i skal afsted alle 3…%) Men rytmen skal nok sætte ind ret hurtigt,hvis I ellers går målrettet efter den!!
  Vedr. aftensflaske, så genkender jeg klart den der trang efter flasken…hun SKAL være så mæt, at hun er ved at skvulpe over…en nattesøvn er = mange timer uden mad!! Desuden bliver det at drikke af flaske også en tryghed/indikation af skøn nattesøvn og hun skal jo netop gerne have det godt med at skulle sove!!
  MEN når hun nu bliver omkring et år, så begynder i at tynde er statningen og tilsidst give hende vand i flasken og så går i over til vandflakse med tut/drikkedunk…så begynder hun nemlig at drikke efter tørst og ikke sult, da hendes indtag i løbet af dagen efterhånden er blevet nok!! Bare en udgave, som vi har fulgt og som har virket upåklageligt!!

 4. Det er egentlig sjovt så forskelligt det er. Mine drenge har ikke fået flaske i sengen nogensinde – jo ganske få gange i barnevogen, men ellers ikke. Hvis mine drenge har været tørstige, så har det været – sæt dig op og så et glas eller kop. Så vi har slet ikke slåsset med at de skulle vænnes fra flaske. Drengene drak af glas fra omkring 6 mdrs alderen. Jeg har så til gengæld brugt erstatning i maden til de var næsten et år;-) (Vi plejede at give dem en kop, hvor de selv øvede sig og så havde vi et glas ved siden af, som var halvt fyldt, som vi gav dem mælk fra. Derefter havde vi en periode, hvor vi holdte sammen med dem og til sidst gav vi slip – sådan som jeg husker det…)
  Mht søvn, så har jeg altid slåsset med mine drenge om det. De synes generelt ikke de skulle sove dagen væk, så da de var små fik de altid mindre søvn end gennemsnittet af børn.
  Og ja – det bliver hårdt når I SKAL være færdige alle sammen på en gang, men det tager ikke ret mange dage, så har du en god fornemmelse af hvornår I skal op og HVOR effektiv man kan blive ;-D, både aftenen før og om morgenen. Sjovt nok, så lykkedes det for alle familier:-) og det ved jeg det også gør for I tre ❤
  Kram herfra
  Mette

 5. Jeg tror igen jeg må sætte min lid til min bekymringsløse husbond – han mener jo altid at alting ordner sig… og han får sikkert ret igen 😉 Men tak for jeres tips og empiri, det er godt at have i baghånden.

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s