Eftermiddagslur…

Forleden kom jeg hjem fra arbejde og Irma var temmelig umulig fordi hun var dødtræt, men ikke gad sove eftermiddagslur. Faren havde hårdt brug for en pause, så det endte med at Irma og jeg tog et lille hvil på sofaen 🙂 Utrolig hyggeligt!! Og selvom det ikke er sket siden hun var helt lille, så lå jeg og tænkte på, om det nu kom til at ødelægge hendes rytme, om hun i fremtiden KUN ville ligge på min mave og sove, og den slags tossede tanker. Det er da utroligt! At jeg ikke kan nyde at datteren sover hos mig uden at tænke i katastrofer! Altså! Nogle gange burde jeg klage over den samvittighed og de normer jeg banker mig selv i hovedet med – det ødelægger altså hyggen noget så gevaldigt!

Desuden er jeg startet på et sukkerstop! Jeg ved det går imod mine tidligere blog-projekter, men det er altså virkelig på tide. Grunden til sukkerstoppet er egentlig min psoriasis, det går temmelig meget amok for tiden. Og jeg har ikke nogen anelse om, om det virker eller ej. Men når alternativet hos lægen er at dænge kroppen over med binyrebarkhormon, så er jeg villig til at ty til adskillige yderligheder!

Nu har jeg holdt en uge. Næsten… for jeg var til tøsearrangement i går aftes og kom til at bestille en mojito uden at overveje hvad der, udover rom, er hjørnestenen i den drink… UPS! Nå, men bortset fra det, er både slik og kager (og alt det andet) fjernet fra det daglige repertoire – og på mystisk vis er det faktisk nemmere at holde end det plejer at være, når jeg fx er på slankekur. Måske fordi jeg aldrig har prøvet det her før. På slankekur kan man jo altid bilde sig ind at vingummier og lakridser er tilladt guf, for det er jo chokolade og flødeis der er det onde! Men med sukkerstop er der ligesom ikke nogen genveje, i hvert fald ikke for mig. En god veninde foreslog ellers Isis-produkterne, som er sødet med naturlige sødestoffer, men det er min rygrad simpelthen ikke stærk nok til at klare. De smager jo stadig af slik! Og i min optik betyder det, at de smager af mere… Sært at være så primitiv når det handler om sukker, men på denne front må jeg angribe det ligesom et rygestop – det ville jeg nemlig heller aldrig kunne klare halvt. Lige nu er jeg spændt på hvor længe jeg kan holde det. De sidste dage har kontoret på arbejde flydt over med brownies, chokolade og bastogne-kiks, og her har jeg kunnet stå imod – ikke nemt! Men den store udfordring kommer lørdag, hvor jeg skal til fødselsdag (jeg ved selvfølgelig ikke om der bliver serveret søde sager, men fødselaren er lige så meget en sukkergris som mig, så mon ikke :-)) Her skal jeg også lige lære at gå imod min børneopdragelse, for normalt ville jeg aldrig sige nejtak til noget der blev serveret for mig når jeg er gæst. Det virker på en måde uforskammet og utaknemmeligt. Måske man på forhånd kan sige undskyld?…

4 thoughts on “Eftermiddagslur…

 1. Tænk at kunne sige nej til bastogne-kiks; det er vist aldrig lykkedes mig…
  Jeg overvejer nu også det drastiske skridt ud i “Sukkerløse”, men har ikke helt besluttet hvor drastisk det skal være.

 2. Hej
  Jeg har kigget lidt langt efter dit projekt. Der er vist ikke så meget næring i sukker. Da jeg flyttede hjemmefra for mange år siden var jeg oppe på at spise 1 og tit 2 rittersport hver eftermiddag. Jeg var lidt smånedtrykt og ikke god til hverken husholdning eller madlavning, så når jeg stod i supermarkedet endte det altid med at der røg et par i kurven. Heldigvis cyklede jeg 10 km hver vej til arbejde, så jeg tog kun 7 kg på. Jeg fik det bedre og blev bedre til at lave mad , så faldt forbruget. Nu har jeg en regel jeg synes fungerer, Jeg spiser chokolade eller kage hver lørdag. Jeg har ikke et forbud og spiser også hvis jeg har lyst til det, men det har jeg faktisk ikke så tit. Jeg tror godt , at man kan blive lidt afhængig af sukker.

 3. Hej Rosemarie.
  Puh det lyder også som en kritisk vane med Ritter Sporten, godt du har lagt den på hylden! Og jeg tror du har helt ret med sukkerafhængigheden!!
  Jeg håber jeg inden alt for længe når dertil hvor du er: Et ikke fanatisk sted med mulighed for at spise guf om lørdagen – men jeg tror jeg bliver nødt til at sige nejtak lidt endnu.
  (Var dog en smule bekymret for om jeg ville gå amok i slikafdelingen i Netto i går, var SÅ ekstremt sukkerkold!, men endte heldigvis med at styre mig og købe en pose nødder i stedet…)

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s