Ulvetime og ærlige børn…

I går startede hverdagen, sådan rigtigt. Mandens barsel er nu helt slidt op, og han startede på arbejde igen i går. Så det var første gang Irma skulle være i vuggestuen en hel dag, fra 8-16. De har en fin ordning nede i institutionen med, at børnene samles på tværs af stuer efter et bestemt tidspunkt på eftermiddagen.  Så de sidste børn sidder ikke så alene som de kunne gøre… For hvad pokker sker der for, at mindst 70% af børnene er blevet hentet kl. 16?? Hvordan gør man det? Irma er afgjort den yngste i vuggestuen, og jeg fik mig da lige en lammer på samvittigheden da hun var alene med alle de “store” børn ved afhentningen… Jeg ville da smaddergerne hente hende kl. 15, men det kan bare ikke lade sig gøre med mit job – og med min transporttid. Jeg var så stolt over at vi havde fået ordnet det sådan, at jeg kan gå 15.30 fra arbejde, men det er da ligesom ikke helt godt nok i lyset af hvad andre forældre kan.

Vil gerne høre tricket! (men hvis det handler om deltid, er det måske ikke så interessant alligevel…)

Men tilbage til de ærlige børn… for jeg havde jo selvfølgelig cyklet så stærkt som man kan (med cykelkurv og stiletter…), og havde det derfor en smule varmt da jeg landede på stuen. Jeg sad lidt med Irma inden vi skal hjem, og så kom et par af de store piger hen til os: “Regner det udenfor?”, “hvorfor er du våd i hovedet?” (spørger hun, mens hun rører mig undersøgende i ansigtet…) Og vi siger tak for de udviklede svedkirtler…

Irma og jeg kom hjem i fin stil, men det er godt nok forbudt at sætte hende ned mens jeg tager støvler af, eller tillader mig at tisse… I går tog det mindst et kvarter for hende at være klar til kravle omkring selv. Og herefter var hun  pylret i mindst 1 time, hvor hun både var træt og sulten, men hverken ville spise eller sove… så er det sgu heller ikke nemt! Men efter en god lang hyggestund i sofaen sammen med faren, og lidt spisning og leg ved aftensmaden, var hun i fin hopla igen. Nu er jeg lidt spændt på i dag, for dagen byder på alenetid med mig indtil cirka halvotte hvor faren kommer hjem. Men mon ikke det går – har hørt andre har klaret den før mig… 😉

– Og lad mig lige komme med et lille net-indspark! Nu har vi 3 uger i træk kørt med madplan og indkøb på nemlig.com, og det er da bare den bedste hverdagsforbedring vi har gjort for os selv. Det kan jeg kun anbefale! Selvfølgelig tager det lidt tid at lave madplan, koordinere mor- og far-kalender, og komme i tanke om ALT hvad der er brug for i løbet af sådan en uge. Men i søndags tog det alt i alt en time, og så har jeg ikke engang slæbt mig en pukkel til eller stået i kø…

Reklamer

9 thoughts on “Ulvetime og ærlige børn…

 1. Jeg savner Kbh. Når det handler om hente-bringe tider. I mit norske eksil er jeg den sidste til at hente, hvis jeg kommer efter 15.30 – men her må det simpelthen handle om deltid, for vi er også de første, når vi kommer kl. 8. Og første dag i børnehaven for snart to år siden, der var det første pædagogen spurgte mig om, hvilken dag, der var vores “hjemmedag”??? Skal man have det? De norske politikere barsler i øvrigt på en min. tid for de mindste børn! Spændt på om arbejdstiden følger med ned…

 2. Jeg skal være ærlig at der ikke er nogle lette svar på hvordan det løses at mange børn er hentet omkring kl. 15.00. Jeg tror også det er forskelligt fra sted til sted… Sammensætningen af forældre og dermed jobs osv… Nogen steder er det helt almindeligt at der stadig er en del kl. 16 og andre steder er der helt affolket af børn og voksne kl. 15.15. Du vil nok også opleve at det svinger fra dag til dag.

  Jeg kan fortælle hvad forskellige folk jeg kender har gjort. Nogle har fået bedsteforældre til at hente dem tidligt en dag om ugen. Andre har fundet en reservebedste til at hente tidligt en-to dage om ugen. Andre igen bruger en barnepige til det. Det har jeg nogengange undret mig over – så betaler man for at nogen passer børn to gange! ??

  For vores eget vedkommende har vi sørget for at bo i nærheden af job – således at transporttiden ikke var det store issue – og ellers så har vi forsøgt at lægge møder forskudt af hinanden.

  Der ER ingen lette løsninger. Nogengange er man bare den sidste eller næstsidste der henter børn. Og så ser folk som regel heeeelt forkert på en, når man siger at selv lærere har lange dage…;-)

  Det der er det sværeste i længden det er at man ofte kun har børnene mens de er dødtrætte og man føler at man går glip af alt for meget at deres gode, sjove, vågne tid. Når man i en periode har fået nok af den følelse – så er det ofte at nr. to er på vej og så har man et nyt åndehul for familien i et års tid;-)

  Knus Mette

 3. @Maria: Puh, det er sgu hårdt. Sikke nogle standarder der er i det norske!! Det er umuligt at leve op til hvis man gerne vil arbejde fuldtid!

  @Mette: Jeg giver dig ret i det med barnepigen, det er da totalt fjollet. Men bedstefar/mor-løsningen er helt sikkert en mulighed på sigt. Det håber jeg helt sikkert kan lade sig gøre – har altid drømt om at mine børn skulle have et nært forhold til deres bedsteforældre.
  Og ja, det med barsel nr. 2 er selvfølgelig en mulighed… om lidt, ik… 😉

 4. Hej Marie

  Du skal på ingen måde have dårlig samvittighed. Jeg synes, det er helt vildt flot, at du er i stand til at hente Irma kl. 16 (hvor de fleste andre først har fri), og at du har så god goodwill på arbejde, at du kan gå kl, 15.30. Der er rigtig mange kvinder, som ikke har muligheden.
  At andre kvinder vælger at gå ned i tid for at kunne hente børn kl. 15, det er deres valg, og hvis du er tryg ved daginstitutionen, så bliver Irma ikke dårligere stillet.
  Jeg ved godt, det er nemt for mig at postulere på nuværende tidspunkt, men det er de vilkår velfærdssamfundet giver os, for at både far og mor kan være aktive på arbejdsmarkedet.

  P.S. det er et godt og kærligt hjem, som Irma har som base, så drop den dårlige samvittighed, den kan ikke bruges til noget.

  Rigtig godt kæmpet!!!!!

  Kus fra Nina

 5. Kære Nina, tusind tak for dit dejlige indlæg, det lysnede lige min morgen 🙂
  – Og tak for dine tastefejl, det er bare for skægt!! 🙂
  Kram til dig (tør ikke skrive dit ord….)

 6. Madplaner og udbringning af varerne er totalt topdollar! Også for os, der kun har en forkælet kat 😉

  Jeg forstår heller ikke hvordan folk med fuldtidsarbejde kan aflevere deres børn halvsent og hente dem tidligt. Det giver da slet ingen mening. Hvis vuggestuen gør jer glade og trygge er der overhovedet ingen grund til dårlig samvittighed. Og det kan jeg jo sagtens sige… 😉

  Kram fra mig (jeg tør heller ikke skrive det andet ord…)

 7. forkælet kat, forkælede børn…same, same 😉

  Og faktisk er vi allerede helt trygge ved vuggestuen, det virker til at være noget rigtig godt personale, og de har fuldstændig styr på ungerne og deres særheder – det er jo fantastisk!

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s