December i høj fart

Der er sådan en pigeting (og det tillader jeg mig at skrive, da jeg HAR fået bekræftet at andre med samme køn, agerer på samme let tossede vis), at når man køber nyt tøj til sig selv, så skal man først have det på til fest inden man kan begynde at gå med det i hverdagen! Den anden vej rundt går bare ikke. Det er noget ganske andet for mænd (og her generaliserer jeg på det allergroveste fordi jeg stort set kun har hjemme-empirien at arbejde med…). Når de (læs: min mand…) køber nyt tøj, skal det bare på med det samme lige meget om det er til arbejde, til fest eller til møde i banken. Og han kan på ingen måde se hvorfor der er behov for den slags beklædningssystemer som jeg stiller op – og jeg kan på ingen måde se, hvorfor mit system ikke er det logiske i hele verden.

Og nu er det jo så at vi er blevet forældre… og jeg vil (i starten temmelig ubevidst, nu overhovedet ikke længere…) gerne overføre mit absolut gyldige princip til Irmas garderobe – men her har manden det altoverskyggende argument, at hun jo skisme vokser ud af det før hun kan nå at komme til fest i tøjet. Satans! Kan jo godt se, at jeg totalt har tabt denne her runde! Bliver enten nødt til at fæstne mig med tålmodighed og tage revanche når Irma bliver teenager eller simpelthen arrangere nogle flere fester i vuggestuen…hmmm…

Senere i dag drager vi vestpå mod mandens hjemstavn og skal lørdag være sammen med hele familien. Vi bliver knap 30 hvor næsten halvdelen er børn (i alderen 11 måneder til 16…) – der skal nok blive gang i den. Og jeg har derfor været ude og købe alle, ALLE!!!, børnejulegaverne som skal udveksles dér. Det har været lidt et pres at nå, men til gengæld er det da skønt at have overstået den største del af gaveræset. Nu skal vi bare lige arrangere det sådan, at vi omkring kl. 13 i eftermiddag kan få en semi-tom bus ind til Hovedbanen og dernæst en togkupe med GOD plads – for vi kommer virkelig til at fylde! Kan man bestille den slags ved Movia? Jeg giver gerne et ekstra klik med klippekortet 🙂

Og så til lidt hverdagssnak… for nu har søvnen igen fået førstepladsen på listen over vigtige ting herhjemme. Det er sjovt som det lynhurtigt får absolut øverste prioritet – når det ikke fungerer ordentligt… Irma gider ikke sove for sig selv, så kan jeg faktisk ikke sige det kortere. Vi putter hende i hendes egen seng, og hvis hun vågner inden vi selv er gået i seng, kan vi som regel godt nusse hende lidt og lægge hende tilbage i tremmesengen. Men lige så snart hun kan se (eller mærke) at vi også er gået i seng, så SKAL hun død og pine over ved os og ligge. Henover julen skal vi holde 14 dages ferie, og her bliver vi simpelthen nødt til at træne lidt sove-konsekvens. Måske endda rykke hendes seng tilbage på hendes eget værelse… Uuuhh hvor kunne det være skønt! Men det med at tage kampene en onsdag aften/nat og tage på arbejde med kun 3 timers søvn i bagagen, det holder simpelthen ikke i længden – så tror jeg både vi bliver sygemeldt og skilt :-/

Og nu hvor jeg sidder og kigger på at Irma prøver at hjælpe manden med at tømme opvaskemaskinen (det går utrolig godt…), så kan jeg jo simpelthen ikke forestille mig at have en bedre familie (okay, så blev det alligevel pladderromantisk, men når jeg nævner det fæle S-ord i et indlæg, må jeg lige krydre det med lidt sukkersødt julestemning!!)

Reklamer

8 thoughts on “December i høj fart

 1. Den med tøjet kører faktisk både mig og Thomas + en tilføjelser der er noget med at man har på et sted- godt kan du et andet sted- som første gang:-)

  Thomsen er fx meget opmærksom på hvilken skjorte han har på hvornår!

  Irma skl nok blive en ordenlig tøs, med tøjet sevom hun har en brovten far. Tænk på dig selv!

  Og Irma – kold tyrker i julen! Fortæl mig hvordan man får indstillet baby til atsove til længere end kl 6! Hvis du fnder ud af det – så vil jeg max gerne høre det 🙂

  God julefest!

  • Sjovt at I begge er sådan nogle tøj-gemmere 🙂 Og det med morgensøvn kan Irma faktisk godt, hun vågner meget sjældent tidligere end 7 – men det er jo ikke så mærkeligt hvis hun sover dårligt om natten…

 2. @Jeanett: Det holder som regel op når de starter i skole – og så ikke er til at flå op om morgenen 🙂
  Træls når den små frk. Holmgaard, nu har sovet så fint nærmest siden fødslen, men det er nok bare en reaktion på vuggestue og begge forældre i arbejde. Ja, og ingen søvn fylder enormt meget, der kan man virkelig tale om primær-behov 😉
  Godt med lidt sødsuppe julehygge – hav en dejlig weekend i det jyske (fynske?).
  Knus

  • Måske er det bare os, der synes at den reaktionstid burde have lagt sig nu… og tak for weekendhilsen, vi var i Strib og det har været rigtig hyggeligt 🙂

 3. Hov, det der er Arthur også lige startet på …… Stort set inden midnat ligger han allerede i “smørhullet” og tager sig også nogle gevaldige tudeture midt om natten. Jeg gætter på seperationsangst?? Også selvom han ikke er startet i vuggestue endnu, men det er vel det med at være blevet mere mobil, der er på spil?

  Jeg håber I finder en løsning hen over julen (og satser på at score et par fif bagefter, ikk ;-))

  Åh, det er nu skønt, at der er nogen der går foran på den her småbørnsrute … 🙂

  Go’ weekend
  AD

  • Jeg håber ikke Arthurs varer ved ligesom herhjemme! Men jeg skal nok afgive rapport omkring den tiltænke julekonsekvens…forestiller mig at det bliver en skøn, skøn juletid.. 😉

 4. Endnu engang er jeg åbenbart en meget mandig type gemt i en kvindes krop. Når jeg får nyt tøj skal det på med det samme. Af samme grund fik jeg forleden en lur på sofaen iført ny vinterfrakke og nye støvler…

  • Du ER en mand Marie, vi har længe vidst det 😉 Det er Axl Rose der viser sig… og lyder som noget meget komfortabelt vintertøj du har købt!!

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s