Kan selv, vil selv…

Så er vi landet. Efter sådan en weekend med familie, hygge og samvær havde vi bare en stille søndag eftermiddag og aften, hvor vi praktisk talt ikke sagde noget til hinanden – på den gode måde altså. Og her taler jeg naturligvis ikke om Irma, for kors hvor hun snakker! Hele tiden! Læser højt fra bøger, snakker med bamser, med tv’et, og med os. Det er bare en skam det ikke giver vildt meget mening det hun siger… Desuden er hun begyndt at ville spise selv og drikke selv. Hun har i nogle uger tilkæmpet sig skeen med havregrød eller hvad der nu ellers var i tallerkenen, og har nogle gange nægtet at spise med mindre hun selv førte skeen ind i munden – det får lige sådan et måltid til at vare ca. 3 gange så længe… Min store bekymring (eller en af dem…) har længe været, at hun ikke har ville drikke af kop og glas. Vi har kun fået væske i hende med sutteflaske eller tudekop, og i vuggestuen har hun stort set ikke drukket noget, til pædagogernes ærgrelse. Men i denne weekend har hun vist knækket koden. For det første har hun lært at holde sin flaske selv, regnet ud at den altså skal løftes før der kommer noget ud. Dernæst har hun her til aftensmaden drukket mælk af sin kop, stort set uden at spilde! For første gang nogensinde! Det er virkelig en lettelse. Tidligere (eller indtil i går…) spyttede hun bare vandet/mælken ud når hun drak af almindelig kop. Meget rart at det nu kommer indenbords.

Men for lige at vende weekendens udflugt, så var vi i Strib for at se hele mandens familie. Og det betød at vi lørdag var lidt over 20 mennesker til stor-frokost med alle min svigermors lækkerier, og alle nevøer og niecer var selvfølgelig også med. Som jeg skrev i sidste indlæg er de jo lige et nummer ældre end Irma, men det var tilsyneladende ikke nogen hindring for den lille fis, hun rendte rundt i måsen af dem, og grinede af sine fætre og kusiner når de skar ansigter til hende eller løb efter hende 🙂 Det var virkelig fedt at observere. Og på en hel dag sov hun kun halvanden time! Jeg prøvede endda at gå en tur med barnevognen, men der var en fjeder i ryggen på hende og hun kom op og sidde lige så snart jeg lagde hende ned… Det gav ikke den fedeste nat… Hun sov egentlig okay, men hun havde så meget uro i kroppen af hun lå og sparkede i søvne – og når damen har bestemt at hun ikke gider sove andre steder end i smørhullet er det sgu en anelse voldsomt. Jeg nåede tilmed at få en hæl lige på kinden – måske bruger hun kun str. 21, men AV!!!

Nu har vi netop taget hul på en af de der gode uger, hvor vi praktisk talt ikke er hjemme samtidig… det er virkelig ikke særlig fedt, men nok temmelig uundgåeligt. Åh, hvor jeg dog glæder mig til juleferie!!!

Reklamer

2 thoughts on “Kan selv, vil selv…

  1. og er det så ikke så vildt at sidste december havde du snart gået hjemme i 6 uger og lavet alle mulige godis. Nu sidder du og knokler og nyder andres lækkerier. Man kan jo frygte at der i år heller ikke bliver tid tl en portion guldkarameller til Voodo Janet!

  2. heheh, har faktisk lovet konfekt til familien juleaften, så det bliver jeg jo nødt til at holde. Men du skal nok holde dig i nærheden af København ved juletid, ellers bliver de altså spist 😉

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s