10 x bonus!!

Så gik der hul. For første gang har Irma simpelthen skidt sin hud i laser… Vi talte sammen, og vi har skiftet 10 bonusbleer i dag – hendes stakkels numse og mave er helt i stykker. Så nu er hun puttet iført stykker af kogt stofble og godt med creme. Og så håber vi at aftenens kartoffelmos bliver lidt længere indenbords… Vi ved slet ikke hvad der har sat maven SÅ meget i gang, men min mor mener at kunne huske, at jeg også havde mavevrøvl når der var tænder på vej. Og Irma har helt sikkert ondt for tænder – vi har kæmpet med tandbørsten længe nu, men i de sidste dage er det blevet helt vanvittigt, hun nægter at tage den ind i munden, sidder bare med lukket mund, ryster på hovedet og græder – det er sgu da hjerteskærende.

Hun er i øvrigt blevet den store nejsiger, udover ‘hov’ og ‘hejhej’ er ‘nej’ det første rene ord hun er kommet med. Og det bliver understøttet af kraftig rysten på hovedet og stort grin. ‘Vil du have mere havregrød?’ udløser et stort smil, et kraftigt nej og et greb efter skeen… Ord og forståelse følges ikke helt ad 🙂

Nu sidder vi her lørdag aften, deler en flaske rødvin og planlægger menu for næste weekend – jeg har fødselsdag og har inviteret folk både fredag og lørdag, det bliver mægtigt. Indtil videre har jeg tre kogebøger åbne, har googlet op til flere opskrifter mens manden, ved hans computer, er i gang med at planlægge vinmenu – nyder hjemmelørdagen i fulde drag 🙂

8 thoughts on “10 x bonus!!

 1. Helt sikkert tænder på vej, Sophia havde altid en ond roskildesyge hver gang hun skulle have tænder. Hun vil dog kun spise riskiks og bananer.

  Håber de snart bryder frem, det er så synd for dem.

  • Det må være nogle ordentlige kindtænder, for hun har aldrig reageret så voldsomt som det her. Og ja, vildt synd – og især fordi hun nu har ondt i begge ender, det er da ikke helt fair.

 2. Vores den ældste lagde sig med 40 i feber, når han fik kindtænder. Kan huske at han fik 4 i august, da han lige var fyldt et år. Kan huske at jeg var ved lægen med ham første gang det skete – hvor min læge bare tørt komstaterede at jooo der er tænder på vej og ja der står i lægernes lægebøger at tandfrembrud ikke kan give feber – men at han havde mødt en hel del småbørn, der fik feber når tænderne kom frem. Uden for sammenhæng – så var det forresten måneden efter at alle de 7 mellemørerbetændelser kom på 3 måneder det efterår… Puh jeg forstår sgu godt jeg synes det var lidt hårdt;-D.

  Vi brugte også flittigt dolodent, mens det stod på med tænder. Det ER godt. Og så kølige agurker etc. til munden.

  Heldigvis står det sjældent på mere end 1-2 dage.

  Knus Mette

  • heldigvis er vi da sluppet for feberen her, altid noget at det bare er den ene ting… ikke både feber og diarre!
   Og tak for tips Mette – og det er heldigvis allerede aftaget, maven har det meget bedre i dag 🙂

 3. Kan godt huske det. Vi smurte lille Bertram med flydende plaster, vi havde noget der ikke sveg (hedder det det?), for ellers svier det som ind i h…..
  Skal også holde fødselsdag næste weekend, men vi bliver kun en 10-stykker. Det er nemlig meningen af vi skal holde mega 80-års fødselsdag til sommer 😉
  Hvad skal I ha at spise?

  • sved – hedder det vist 😉
   mht. menu regner jeg med at køre ren fiskemenu fredag aften, vi bliver kun 4 voksne, så det går nemt an. Lige præcis hvilke fiskeopskrifter/arter der kommer i brug, er endnu ikke afklaret. Lørdag har jeg inviteret til boller og lagkage, så her er jeg i gang med at finde på lækre lagkager og hvad dertil hører.
   Lyder cool med 80 års-fest! Det skal nok blive sjovt 🙂

 4. Øv, sikke en omgang. Godt, hun er ved at få det bedre. Det lyder helt sikkert som tænder, og det går heldigvis over. Signe havde den værste omgang diarré i december, det var bare så synd, og det er vist det samme Irma går igennem. Hun ville heller ingenting spise, bare drikke vand og mælk. Tilsidst gav vi hende nogle dråber mælkesyrebakterie, og det hjalp til at stabilisere maven, eller også var det bare tænderne, der havde brudt igennem, og så var alt godt igen. God bedring til den lille. Og tillykke med fødselsdagen.

  • Ja, det er bare rigtig træls når man kun kan se til fra sidelinjen og give børnene det de gerne vil have. Irma har nedsat appetit, men den er heldigvis ikke helt væk, og så længe hun spiser, ser det lyst ud.
   Smart med mælkesyrebakterien, det vil jeg huske.
   Tak Marie – kram til både dig og Signe 🙂

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s