Rejselogistik

Vi skal til Budapest i påsken, og vi har lokket mine svigerforældre med. Jeg glæder mig meget til at opleve byen som voksen (var der med mine forældre i sommeren ’92 og husker primært de meget glade ungarere som synes det var superfedt at dansken havde banket tysken i fodbold…). Men allerede her en måned inden vi skal afsted, er jeg så småt begyndt planlægningen… Har naturligvis lånt Budapest-bøger på biblioteket (har dog ikke liiiige fået læst så meget i dem endnu), nej her til aften har jeg brugt tiden ved computeren for at kigge efter den helt rette løsning ift. at rejse med klapvogn. Det er skam en heftig fredagsunderholdning jeg fører mig frem med her!!

Efter en del søgninger, og en næsten-køb-oplevelse af carebag-tasken “Rejsetasken der rummer det hele, men ikke fylder efter brug”, som bliver skældt temmelig meget ud på diverse børnefora, fordi den i virkeligheden ikke passer særlig godt på klapvognen (navnet til trods), er jeg landet på at vi laver en leje-model. Man kan leje nogle Airshells (lyder sgu da også meget sejt) i lufthavnen, og det koster 150 kr for en uge – det kan vi vist godt klare. Og så slipper man ovenikøbet for at have monstrummet stående bagefter. Kun fordele ved den forretning.

Derudover har jeg opdaget af der ikke er nogen børneseng i den lejlighed vi skal bo i Budapest. Og da jeg var i Århus sidste weekend og sov i arm med Irma, og på et tidspunkt i løbet af natten vågnede ved at hun lå over mit hoved (Møffegøj!!!), så kan dette altså ikke stå på i en hel uge – så får ingen af os jo sovet. Og så kan det faktisk være lige meget om vi er på ferie, i udlandet, hvem der har vundet i fodbold eller noget som helst andet, så bliver det slet ikke sjovt.. Så en weekendseng må anskaffes. Lige nu har jeg kig på en i Dragør igennem den blå avis, men læser du med, har en liggende og skal ikke selv på påskeferie, så skriv lige!! 🙂

Og så skal vi lige have lavet pas til Irma – nu har vi også kun talt om det i 4 måneder… Nogle gange er det simpelthen for svært at få tingene gjort. Jeg må også lige indrømme at jeg gik lidt kold på reglerne for sådan et pas, især reglerne for billede…

Så i weekenden SKAL vi have taget billede af Irma som har den rette belysning, med den rette kontrast-baggrundsfarve, uden tøjdyr, uden briller, med de rigtige antal cm mellem kamera og motiv, med to synlige ører, åbne øjne og lukket mund. Piece of cake…

 

10 thoughts on “Rejselogistik

 1. Det er piece Of cake m det billede. Op på et bord og så tag 50 billeder. Et af dem duer! Vi grinede herre meget af claras. Hun ligner en forbryder fordi hun har lukket mund! Du skal nok klare det! Ellers kan John vel lige lidt Photoshop!

  Tasker lyder yders kompliceret. Kan kun anbefale prampack. Som vi har! Fylder ingenting bag efter! Og du kan flytte en bus i den! Troede først da jeg læste dine kommentar at det var en håndtaske model vi var ude i. Og tænkte lige et sekund hvad gik der af fashion Marie?

  God dag til jer- symaskinen starter lige om lidt…

  • hehe fashion-Marie er til tider temmelig påvirket af spejder-praktiker-Marie 😉
   Jeg kigger nærmere på prampack – troede dog kun den virkede til Stokke?

 2. Åh kan huske pas problematikken da Oscar fik lavet for godt to år siden.. han var ca. 8 mdr, og havde kun lige lært at sidde selv.. Heldigvis tager de billeder oppe på kommunen hos os samtidig med man bestiller passet, så der blev lige taget lidt billeder, og så var den i vinkel (og han har altså åben mund og smiler på sit, men de godkendte det jo alligevel).

  Vi har to gange rejst m. klapvogn og har begge gange lejet airshells..Og de har virket upåklageligt! Men de fylder altså pænt meget når man skal have dem stående når man er kommet frem til sin destination.. 😉

  • Godt at vide at de er lidt mere large når det gælder børn!! Det lyder godt.
   Ja, jeg tænkte faktisk godt over det med at de fylder en del når man så er landet… det må jeg lige gøre op med mig selv og familien. Tak for insight!

 3. Vi fik taget pasbillede til vores pige, da hun var 1 måned! I Frankrig, hvor jeg bor, godkender de kun pasbilleder til børn taget af en professionel fotograf, og det var helt sikkert også det nemmeste. De er jo trods alt vant til det.

  • Ja, det er da så simpelt, så slipper man for at overveje hvilke evner man selv har udi fotografering.

 4. Rejse med klapvogn er en udfordring! Vi lejede på et tidspunkt hos airshells. Den er gigantisk, uhandy og vejer nærmest mere end klapvognen. Da klapvognen så alligevel gik i stykker besluttede vi at det var spild af penge. Eneste plus var at forsikringen dækkede reparationen uden brok. Næste gang vikler vi bare noget gaffa omkring og tager chancen.

 5. Shit Rosa, hvor lyder det irriterende. Hvad gør man så på ferien, hvis vognen går i stykker på udrejsen?? Begynder da at forstå hvorfor så mange mennesker rejser på bilferie…

 6. Hi hi – dit indlæg bringer virkelig minder frem 😉 Da vi tog afsted med Ida første gang var hun lige knap 4 md. og det var ikke helt nemt med det pas. Fotografen på Ålekistevej var ret erfaren, og havde da også et lille trick for at få hende til at lukke munden: en saltlakrids! altså ikke til at spise men bare på læberne så hun lige ville lukke munden det splitsekund, der skulle til for at tage et foto, der overholder de mange skrappe regler. Jeg blev først lidt paf, da han foreslog det, men man er sg* ret presset når det har taget op mod 20 min. bare at få hende til at kigge i den rigtige retning. Og så er hun jo også barn nr. 2 så jeg er nok blevet mindre sart – åbenbart!
  Mht. Airshells så lejede vi også en til Sofie klapvogn da vi var 2 uger på Den Dominikanske Republik. Den var god og solid nok til at beskytte klapvognen men også meget stor og ret uhandy. De steder hvor vi selv skulle gå rundt med den – altså fra bagagebåndet og ud til turistbussen kunne Sofie sidde ovenpå den, mens vi trak den afsted på hjul, men gud hvor blev der gloet i ankomsthallen!
  Den fyldte også meget på hotelværelset, men det smarte var, at den (med hjælp fra havehynderne fra terrassen og et sengetæppe) agerede børneseng for hende hele ferien.

  • hehe, saltlakrids! Tænk at det kan lukke munden på en lille pige 🙂

   Og vildt smart at I brugte Airshell til barneseng, for jeg var da ved at få kriller ved tanken om at vi også skulle have weekendseng med (efterhånden skal man jo have en palleløfter med på ferie…)
   Det nummer tror jeg også vi laver!! 🙂

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s