Morgenrutiner

Alle mennesker er jo vanemennesker – nogle absolut mere end andre – men jeg tror simpelthen ikke på det ultimativt spontane menneske! Nogle er til en morgensmøg på sengekanten, nogle til the og sprød avis, nogle til havregrød med den helt rigtige størrelse smørklat og nogle til løbeture og efterfølgende lange bade. Ja ja, jeg har da mødt mennesker, der påstår at de ønsker spontanitet og impulshandlinger over hele linien, men jeg nægter at tro på, at ikke også disse mennesker i virkeligheden bedst kan lide at sove i højre side eller medbringer deres sutsko på forretningsrejser fordi det bare ikke er helt det samme uden. Vanemennesker er hvad vi er!

Også herhjemme. Der er helt faste rutiner. Selvfølgelig fornyer vi, forbedrer og justerer – og alt efter om den ene kan møde sent, arbejder hjemme eller andet der bryder rutinen – så retter vi til. Og for tiden, hvor Irma er inde i en god soverytme (do not jinx this!!) er det fantastisk at vågne tidligt (mig), gå i bad, gøre mig arbejdsklar, samtidig med at jeg kan høre en vågen datter, der leger i sin seng. Og hun skal have tid. Det går ikke at vi drøner ind til hende lige så snart hun er vågnet, hun skal lige lege, lytte til morgenlyde, snakke med bamserne, synge lidt – før hun er klar til godmorgenkram fra mor eller far. I morges var ingen undtagelse, Irma nåede at sidde og lege i mindst et kvarter inden jeg gik ind til hende, hvor jeg blev mødt med verdens største smil og et højt HEJ! Så kan en regnvåd tirsdag ikke starte bedre 🙂

Reklamer

2 thoughts on “Morgenrutiner

  1. Sjovt at hun er en langsom starter. Olivia har også altid været langsom om morgenen, hvor Rosa bare har aktion på drengen fra øjnene slås op 🙂
    Jeg hørte engang til et foredrag én der påstod at han altid flyttede rundt på bestikket, fordi han var modstander af rutiner – besværligt tænkte jeg bare…

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s