Luksusdyr

Irma har fundet på noget nyt – i samarbejde med hendes far… Når hun er i bad, så sætter hun sig enten med ryggen til, eller ligger sig på alle 4, så hun lige kan blive skrubbet på ryggen… Hvad er det for nogle luksusvaner??… Og det er ikke fordi hun hviner af fryd eller griner fordi det kilder, ja, eller siger tak for den sags skyld. Næ, man kan bare skrubbe løs uden nogen former for reaktion – bortset fra at vi kan være sikre på at hun sætter sig på nøjagtig samme afventende facon ca. 2 minutter efter… 🙂

Der har nu været temmelig meget forkælelse på programmet herhjemme på det seneste, mest fordi vi har fokuseret på at hendes skiftning skulle blive til en god oplevelse igen. Lige nu foregår de alle sammen med puslepuden nede på gulvet, og når hun er træt, prøver vi at arrangere et to-personers-hold, så faren kan ligge ved siden af og underholde (læs: distrahere!!), mens jeg lyn-skifter. Alt sammen mens jeg prøver at lægge al min bekymring i et andet lokale… Helt vildt nemt…

Vi har talt med dem i vuggestuen hele ugen, og ingen kan fortælle os om der er sket noget. Ingen vil tage ansvaret for den skiftning omkring middagstid tirsdag i sidste uge, hvor et eller andet er gået skævt. Og jeg vil gerne anerkende at det også kan være et led i hendes udvikling, at hun protesterer over, at hun ikke gider blive afbrudt i hendes leg, men der er mere i det, det ved jeg bare! (Og heldigvis er vi enige herhjemme, så jeg går ikke rundt og føler mig som hjemmehystaden – ikke mere end normalt i hvert fald…)

Lige nu er jeg ved at bage muffins til Irmas vuggestue i morgen. Manden synes jeg er temmelig fjollet, og faktisk nok også lidt pinlig… Og det kommer nok også til at resultere i at jeg skal aflevere i morgen, for manden har ikke rigtig lyst til at overrække en kurv med muffins med ordene: “Ja, det er så fordi Irma bliver halvandet på lørdag, og fordi vi aldrig kom med noget på hendes 1-års fødselsdag” (fordi hun jo har fødselsdag 1. juledag) … Troede først jeg skulle være pinlig mor om en 12-13 år, men næ, nej, det kommer sgu allerede nu, damnit!!

– her ved prøvesmagningen må jeg dog konstatere at rabarberne nok skulle have været råsyltet i noget mere sukker, til at være egnet som indhold i børnemuffins…hmmm…de ender nok som arbejdskager i stedet…må være pinlig mor/hustru i næste uge i stedet…

5 thoughts on “Luksusdyr

 1. Hej søde Marie.
  Jeg kan godt forstå din bekymring. Vi har dog været nogenlunde det samme igennem mht. skiftning, hvilket resulterede i buksebleer, så det stort set kunne klares stående. I dag er der ingen problemer.
  Må I have kager med i vuggeren? Hos os er der nultolerence i forhold til sukker (bortset fra, når de selv strør sukker på havregrøden til morgenbørnene), så vi må kun have boller eller pølsehorn med, når der skal fejres. Ville ellers gerne lave kage til de små 😉
  Knus fra Louise

  • Hej Louise, du er ikke den første der skriver at de har prøvet det før, og selvom det selvfølgelig ikke er fedt at stå i, så er det ret betryggende at vide, at det ikke er så ualmindeligt!

   Og ja, der er ikke rigtig nogen sukkerpolitik i vores institution, selvfølgelig får børnene ikke kæmpekager, men vi må gerne tage kage med. Og det er faktisk ret hyggeligt 🙂
   Kram til dig!

 2. Hej Marie 🙂

  Jeg suger til mig af dine indlæg. Relevansniveauet er banket i vejret her på det sidste. Alle historier om babyer og børn bliver pinget af min indre radar. Så kan jeg forhåbentligt få dannet et godt grundlag, når det næste vidunder fødes til oktober.
  Er begyndt at mærke liv (hvor jeg er helt sikker på det er det) og det er simpelt hen så morsomt – helt tegneserie-agtig.
  Håber du stortrives, og muffins kan man altså ikke lave for mange af (for hånden på hjertet – hvor tit har man overskud i hverdagen til at være så kreativ – så fortsæt du endelig bageprojektet :-))

  Hav en skøn weekend.

  Knus fra Nina

  • Hej Nina
   Den følelse af liv i maven er bare den bedste! Og det er virkelig en skam at faren ikke rigtig kan opleve den på samme måde!! Jeg kan kun gentage hvad jeg sikkert allerede har sagt: Glæd dig, glæd dig, glæd dig, du har det bedste i vente 🙂

   Og jeg bager videre, don’t worry… 😉
   Kram til dig!

 3. Pingback: Buler, sår og sengetider « Mor for første gang

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s