Feriestunts

Der er jo lige nogle feriedetaljer, der mangler at blive delt, og der er omvendt kronologi på fortællingerne.

Da vi var de omtalte dage i Jylland, boede vi bla hos min mands ældste søster. Hende og gemalen har i efteråret købt et virkelig lækkert hus med højt til loftet, stort køkken-alrum, fed terrasse og hyggelig have. Haven indeholder også et lille gennemløb af byens å, med fin lille bro og alt. Og da deres børn er nået en alder hvor sådan noget ikke længere er farligt, kan de virkelig nyde haveidyllen.
Som sagt, så regnede det også en del i dette hjørne af landet, så da vi var på havetur – som også indeholder både gynge og trampolin!! – var alt lige fra græs til bro meget glat… Jeg holdt Irma i hånden i al den tid vi var ved åen, bortset lige fra det splitsekund hvor jeg skulle vende mig om, og hvor hun smuttede og faldt i. Fandens!! Min svigerinde sagde at jeg reagerede som en prof, for Irma skulle jo bare op og det i en vis fart. Hun nåede lige at komme under med hovedet inden jeg fik ordentligt fat i regnbukserne og halet hende i land. Tror nok lige vores hjerter galoperede om kap der! Af med det våde tøj og ind i varmt bad i en allerhelvedes fart – og note to self: hvis vi nogensinde finder drømmehuset og der er guldfisk i baghaven, så skal det hurtigst muligt forvandles til urtehave!

Og når nu vi er ved vand… I Italien fandt manden et lille badebassin til haven for en 50’er, det blev hurtigt pustet og fyldt op. Og den lille fis, som jo ikke er så vant til at rende med måsen bar (vi har lidt for meget plankegulv til den slags udskejelser…), havde en fest med at lege med spand og kopper i det lille bassin. Den nye yndlingsleg er at hælde vand fra den holder til den anden.
Min mor og jeg sidder og leger med Irma, som sidder på hug og hælder og øser. Pludselig ser min mor at hun skider i vandet, med det største og mest tilfredse smil på læberne 🙂 Vi venter til hun er færdig, hvorpå vi tømmer bassinet… Da hun gør det igen, og det vidste vi bare at hun ville, er det foran sin far, der virkelig har svært ved at lade være med at grine… Og det er åbenbart utrolig behageligt for hende – i badet forleden aften skete det igen… Utroligt med uvaner man skal lægge fra sig efter ferien..

4 thoughts on “Feriestunts

 1. Kære Marie
  Den med at et barn står på hovedet i fiskebassinet, som vel er ca en kvadratmeter – det har vi også prøvet. TO gange – med samme dreng. Christian var vel 1½ år og blev passet oppe hos mine forældre og vupti i et ubevogtet øjeblik ryger han i vandet… Lettere slukøret kommer ham op og kommer i bad. Ingen skade sket.
  Sommeren efter – Christian er nu 2½ år. Vi sidder og joker med det og de spørger om vi skal flytte Christian der sidder på knæ og kikker ned i bassinet. Skråsikkert svarer jeg – “Nej nej det er ikke nødvendigt, han kan vel huske sidste år…” Sekunder efter lyder der et plask. Christian røg på hovedet i. Op med ham og atter engang ud i bad. Christian lå under et tæppe resten af aftenen og var IKKE til at lokke et smil ud af – han var vist både flov og ked af det. Han kan faktisk stadig huske det… 😉 men idag kan han sagtens grine af det.

  Knus Mette

  • Jeg synes godt nok det er vildt, at han stadig husker det. Også at så lille en fyr kan blive flov – måske resultatet af drillesyge storebrødre? 😉 Godt det er blevet en sjov anekdote, dér vil jeg gerne hen!

 2. Nej det var ikke en drillesyg storebror 😉 Det var en morfar, der forsøgte at lave sjov med det, for at lette stemningen…

  Og jo mine drenge kan alle huske detaljer fra de var ret små. Noget sorteres selvfølgelig væk – men jeg bliver stadig forbavset over, hvad de pludselig kan fortælle om.

  Knus Mette

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s