Kært barn har mange navne

Jeg kan stadig huske da jeg læste Michael Laudrups tænder, hvor Majse Njor fortæller hvordan hun i en bus har stået, bukket over barnevognen, og sagt “er du mors lille musse-kusse”… Jeg grinede højt og længe og tænkte at det da aldrig skulle overgå mig. Og faktisk har jeg mange gange kunne takke Majse for at have fortalt historien, så andre (læs: undertegnede!) ikke lavede samme brøler…

Men Irma hedder selvfølgelig alt muligt andet udover Irma. Jeg kalder hende rigtig meget mus og skat, og husker nogle gange mig selv på ikke kun at bruge hendes rigtige navn når jeg skælder ud… Så er der jo Irmski og Irmli-birmli – det ligger lige for 🙂

Men så er der også alle dem, der opstår i en given situation. Fx prutfis eller prutprinsesse… Flittigt brugt! Terroristen eller ballademageren…heller ikke så sjældne..(faktisk er hun begyndt at forstå spørgsmålet “laver du ballade?”, og langt de fleste gange bliver der svaret med et smil og et højt JA!). Eller dem som manden synger selvopfundne sange med: Osteprut, madaktuktuk, Prutterutprut og andre catchy eller rimevenlige navne…

Og selvom vi har knap 50 navne for det lille menneske, kan hun stadig nemt vælge at ignorere os fuldstændig, hvis der er en skiftning eller en tandbørste forude!! Lille tosse 😉

2 thoughts on “Kært barn har mange navne

  1. Mine går unger fællesbetegnelsen “øglerne”. Men ellers har de også 1000 hver – også den store, selvom de bruges mindre flittigt.
    Det kan dog også være omvendt! En dag skal de allesammen hente mig, måske var det ved bussen. Bertram synger, hele vejen, og også efter jeg har sat mig i bilen: nu skal vi hente Mor-basse, Mor-basse, Morbasse…” Min mand syntes det var hysterisk morsomt, og det tog lang tid at komme af med det igen – faktisk falder de stadig i ind i mellem…..

    • Mor-basse… det er altså sjovt Camilla. Hvis jeg havde været med i den bil havde jeg nok grinet om kap med Ulf 🙂

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s