Begejstring – og mere nej…

Selvom man er nejsiger, kan man heldigvis godt udvise begejstring, og overfor de sjoveste ting. En ting er at få en stor krammer om morgenen eller når jeg henter nede i vuggestuen (hvis altså ikke man lige sidder på gyngen, så er der nemlig ikke tid til kram…), eller nikke ihærdigt når vi spørger om vi skal læse en bog. Men Irma er nu også begyndt at klappe og sige JAAAAAAAAA når fx farens nybagte brød bliver stillet på bordet, eller hvis morfar kommer med is – i det hele taget er det temmelig madrelateret begejstring det her, og det gør det da også lidt sjovere at lave mad, når det får den slags modtagelse 🙂 Har dog også oplevet det et par gange når Hr Skæg toner frem på skærmen…

Og i øjeblikket sætter jeg altså MEGET stor pris på al den begejstring jeg kan få! Jeg er seriøst bekymret for om den der trodsalder er begyndt at melde sig… Og ja, jeg har læst, at Jesper Juul (og sikkert mange andre anerkendte og dygtige folk) ikke kalder det trods, men noget andet og langt mere udviklende – men jeg må sgu sige, at når barnet smider sig midt på fortovet, skriger og græder, fordi hun ikke vil holde mig i hånden når vi går over vejen, så er det dælme trods! Og jeg må faktisk også sige, at jeg overraskede mig selv temmelig vildt i den situation (der kommer selvros nu, be ware!). Jeg formåede faktisk at tale med rolig stemme igennem hele scenen, og endte med at bære en mut, men stille pige over vejen. Så stolt!! Lige indtil næste fortov, hvor hele kampen startede forfra…

Og hvor manden mest synes det er komisk, så er jeg altså ved at gå op i en spids over alle de nej’er! Jeg har konstant en indre diskussion kørende om hvilke kampe Irma skal vinde, og hvilke hun OVERHOVEDET ikke skal – og det er sgu da ikke nemt. Hvilket faktisk skuffer mig en del, synes sgu altid det ser så dødnemt ud når andre forældre gør det! Pokkers.

Eksempel: Kampe Irma godt må vinde: En riskiks til, læse en bog mere, lege lidt mere med Lego, en gyngetur til, gå i stedet for at cykle hjem. Kampe Irma ikke må vinde: Ble på eller ej, vasket hår, tørret fingre af efter havregrødsfest, sovetider… Og efter at have skrevet den lille liste, kan jeg da godt regne ud, at det her mildest talt kun er toppen af isbjerget… Det med den rolige stemme på fortovet, kan godt gå hen og blive en éngangsforteelse…

Reklamer

2 thoughts on “Begejstring – og mere nej…

  1. Tja bum, husk på at vi andre også har prøvet at bære et skrigende barn over vejen (i mit tilfælde var det HELE vejen ned ad Strøget).
    Godt med en liste over hvad hun gerne må få ja til 🙂

    • puh det er langt Signe, godt du har et så bestemt blik, at folk godt vidste de ikke skulle komme og “hjælpe”… 😀

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s