Sengetider

Når jeg husker tilbage på min barndom, tænker jeg tit på at mine forældre altid sørgede for eventfyldte weekender. Hvis ikke vi havde gæster 2-3 gange i løbet af en uge eller var på besøg hos nogle, så var det ærligt talt lidt en kedelig uge. Og jeg husker lange køreture hjem fra København, hvor jeg sov på bagsædet – dengang man måtte det på den liggende måde. Og jeg har nok altid forestillet mig at jeg ville give mine egne børn samme oplevelse (bortset fra bagsædet altså) – MEN så meldte virkeligheden sig… For det første er hverdagsaftensgæster ikke noget der sker hver uge (og jeg klager altså ikke!!), for det andet kan jeg slet ikke overskue en weekend med alt for mange planer nu, for hvornår var det så lige der skulle være tid til at kradse sig på maven?..

Og med hensyn til det med senge-sove-tider, så er vi nok lidt nazi-agtige…nok mest fordi vi ved hvordan Irma bliver, hvis ikke hun sover ordentligt, YIKES!.. Og for at give et eksempel, så var i går første aften efter vi indførte faste puttetider med godnatritual (læs: lidt over 8 måneder!) at der blev lempet på reglerne… I går holdt min familie den årlige “mormors fødselsdag”. Min mormor lever ikke mere, men eftersom vi stort set kun ser hinanden den ene gang om året, så ligger traditionen nu fast. Det er dødhyggeligt, og konceptet siger: Lagkage om eftermiddagen, god aftensmad, børnebord til de store grand-fætre og -kusiner og vin og snak til de voksne. Og selvom vi havde tænkt i plan A, B og C, så var der ikke rigtig nogle af dem der ville lykkes…

Plan A var at putte Irma i weekendsengen hos mine forældre, og så lægge hende i klapvognen når vi var klar til hjemturen – planen blev skrottet da Irma omkring puttetid stadig var i højeste gear, og drønede om benene på de store unger, der var vildt gode til at lege med hende. Ingen af os gad at sidde på et gæsteværelse i en time for at få hende til at sove… Plan B var at putte hende i klapvognen, hvorefter vi bare kunne trille hende hjem – dette var den mest utopiske plan, da vi godt vidste, at det er så fjernt fra hendes normale aftenmønster som overhovedet muligt. Så efter at manden forcerede aftenens første store byge og prøvede at få Irma til at sove, besluttede vi at skrotte den plan også. Plan C var noget med at låne mine forældres bil og køre hjem i, fremfor den vanlige bus/metro-løsning vi plejer at bruge som transportmiddel tur/retur til Vestegnen. Så den havde ikke ret meget med Irma at gøre, men i virkeligheden bare et højere komfortniveau end vi er vant til 🙂

Som sagt, så gjort – alt blev skrottet… Irma bliver normalt puttet ved 19-tiden, men i går endte hun med at sove 3 timer senere… Og i modsætning til større børn (det hører jeg i hvert fald rygter om???), så regulerer de små ikke timeantallet ved bare at vågne senere! Fandme nej. 05.15 stod på der på mobilen da jeg prøvede at liste lidt varm mælk i barnet, jeg reelt godt kunne se, ikke ville sove mere… Ti minutter lå jeg vist i sengen før hun “kaldte” igen. Pokkers. Lidt putning mellem mor og far håbede jeg så på, men det blev der heller ikke meget af. Så da klokken nærmede sig 6 stod den søde mand op og meldte sig på tegnefilms- og morgenmads-holdet. Måske kom jeg til at lokke med et og andet senere, men det har alle tilsyneladende glemt…

Og Irma har været træt hele dagen, men heldigvis en del mindre hys end jeg havde frygtet. Jeg tog en modig tur i Netto med hende her i eftermiddag, og ved kassen var vi meget tæt på en katastrofe (dirrende underlæbe, våde øjne) da jeg sagde nej til at åbne pakken med riskiks før vi var på den anden side af betalingen.. strenge mor! Men utroligt hvad en sut og et par plastickort fra mors pung kan gøre ved fokus 🙂

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s