Reboot!

Der ER faktisk ikke noget at være sur over! Det er hermed indset (og måske påmindet en gang eller 7…hrm hrm..) Så nu er det sgu slut med at gå rundt og mukke i krogene, SLUT siger jeg!! Vi går stadig til diætist og bliver målt og vejet, og i morges fik jeg løftet sløret for, at jeg trods alt ikke havde taget mere end 800 g på henover sommeren. Og jo, jo, vægten skulle da helst gå nedad, men når nu jeg både har drukket hvidvin for ca. 5 personer OG spist omkring 200% mere chokolade end der står i vores madplan (…), så havde jeg ærligt talt regnet med et værre resultat. (Og manden, den disciplinerede djævel, havde selvfølgelig tabt sig!!) Så nu må jeg tilbage i kampen og tage mig lidt sammen – tænker i motionsplaner nu… og nej, det er ikke Copenhagen Challenge… Skal nok fortælle om det NÅR det rent faktisk er blevet til noget 🙂

Der er komplet kaos i vores vuggestue for tiden. Institutionen skal have nyt ventilationssystem, hvilket betyder lukkede stuer, støv i lange baner, afskærmede gange og mange flere børn på få m2. Pædagogerne tager det med overraskende ro, hvilket selvfølgelig er meget godt. Men der går altså pylremor i mig, når jeg ikke kan finde nogle former for vante rammer, ingen af Irmas faste pædagoger og en masse forældre og børn, der render lige så forvirrede omkring… Ikke den ultimative aflevering. Heldigvis er de gode til at være ude, både på legeplads og på tur – også når det regner. På med gummistøvlerne og ud og leg!

Derudover er Irma begyndt at sove inde i Drømmeland – et fælles soverum for de lidt større børn. De har kun plads til 5-6 barnevogne ude på altanen, så nu hvor hun er stor nok, og der er kommet flere små på hendes stue, kan hun godt sove med de andre børn. Jeg er faktisk lidt overrasket over at hun kan – at hun ikke er for nysgerrig – men tilsyneladende er hun faldet hurtigt i søvn og er vågnet stille og roligt, ligger og nynner for sig selv. Det lyder da vildt hyggeligt! Så nu er vi altså dem med det store vuggestuebarn! Jeg er da også ved at sprænge af erfarenhed…eller…

Reklamer

6 thoughts on “Reboot!

 1. Der var en gang en pædagogmedhjælper i Sigrids vuggestue, der fik otte børn til at sove på vattæpper under et træ i Fælledparken. Sigrid var et af dem og jeg er stadig bleg på indersiden af beundring. De kan fandme deres kram, de folk.

  • Det lyder fandme også sejt! Måske man alligevel skulle have taget det der halve år i en vuggestue dengang i tiden inden studie?? Nææ, vi var nogle, der hellere ville servere kødboller i IKEA… tsk tsk!!

 2. Min lille dreng havde problemer med at sove i barnevogn ude på legepladsen, da han vågnede hver gang en af dem kom med en lyd. Så ham flyttede de indenfor så han kunne sove på madras sammen med de andre “store” børn, da han kun var 11 mdr gammel. Det er også gået over al forventning.

  Jeg vil lige pointere, at jeg altså har arbejdet i vuggestue før studiestart, og det har ikke gjort den store forskel ifht at få egne børn til at sove!!! Jeg tror, det er rigtig rigtig hyggeligt for børnene at sove inde, det er ligesom at være hundehvalp i et kuld, og når de andre sover, tja så hvorfor ikke gøre det selv…

  • Irmas plads i ude-vogn er blevet “taget” af en 2-årig pige, der aldrig har gået i institution før… så hun kan slet ikke sove på fællesstue endnu! Men det er sjovt så forskelligt det er.

   Og sjovt du skriver det med pæd.medhjælper-tjansen – for jeg tror såmænd ikke der er noget at fortryde, jeg ville ikke havde egnet mig som pædagog alligevel! Det må simpelthen ligge i generne hos nogle mennesker 🙂

 3. I “vores” vuggestue sov alle børnene ude, når de voksede ud af barnevognen kom de i krybber (forvoksede barnevogne af træ, uden hjul) i stedet, så det der fælles soverum har vi aldrig prøvet. Det lyder vildt at man i en alder af 1½ er et stort vuggestuebarn, men sådan er det jo nok 🙂

  • Jeg tror egentlig også jeg ville foretrække at de sov ude, men faciliteterne er simpelthen ikke til det, og så er der jo ikke meget at gøre.
   Og jeg tror nu ikke de betragter hende som stor/gammel på andre tidspunkter end her, så pyt med det 😉

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s