Étbarns-politik

Nogle dage skal det bare ikke være sjovt at hente Irma. Som sagt er der totalt kaos i vuggestuen for tiden pga. håndværkerier, og jeg kan næppe forestille mig, at jeg er den eneste med et barn, der stritter voldsomt imod alle de forandringer. Hun har igen i dag skulle sove et nyt sted, og først da yndlingspædagogen holdt hende i hånden, holdt hun op med at stirre forvirret rundt og faldt i søvn… Det er ikke helt optimalt!

Irma var komplet overtræt allerede da jeg hentede hende, og hjemme i gården kom hun til at grine så meget af gyngeturen at hun simpelthen faldt af… det sker ellers ALDRIG! Oppe i lejligheden skiftede hun mellem at grine højt og stor-drama-tude – og jeg prøvede at kommunikere med hende gennem tårerne: Er du sulten, skat?, Vil du have et glas mælk?, Skal vi læse en bog?, Har du skidt?… Ingen respons! Ikke før jeg stillede det helt rigtige spørgsmål: Vil du have en figenstang? Mirakel!! Alle tårer forsvandt og frem kom smil og grin…MÅLLØS! Så er freden forbi – troede jeg… Lige indtil hun har munden fuld af figen-guf, og prøver at trække skuffen ud for at tage en mere (børnesikringer fra Ikea er verdens bedste opfindelse!!!), hvorpå jeg siger: Nej skat, du får kun én. WAAAAAAAHHHHHH!! Tårer, snot, skrig og skrål – og figensnask i hele munden… great.

Men med Hr. Skæg som min redning og 48 biblioteksbøger, kom vi igennem aftenen og frem til putning…. Nogle gange forstår jeg ikke hvordan det lykkes at lave mad?… Og hvis ugen flød over med eftermiddage og aftener som denne her, ville jeg nok ikke være så interesseret i at gøre Irma til storesøster – nogensinde… Så en lille bøn til håndværkerne i institutionen: Bliv nu færdige til tiden, pleeeeeeeeease!!!

2 thoughts on “Étbarns-politik

  1. hej
    Jeg kiggede lige forbi igen. Jeg har arbejdet som pædagogmedhjælper i en børnehave på stuen, hvor alle de små nystartede tre-årige var samlet. Børnehaven blev renoveret og vi var genhuset i en sportsklub i 4 måneder. Jeg sku´hilse at sige, at det trak også tænder ud på personalet (mig ihvertfald!), at få 60 børn til at fungere i et stort lokale og på en legerplads, der ikke var hegnet ind. Vi lavede mange udflugter og fik det til at fungere, men hold da op hvor var det rart, da vi kom tilbage til børnehaven igen. Det var i 99 og når jeg senere har hørt om besparelser og nednormeringer på området gisper jeg.
    Mvh. rosemarie
    P.s som en kommentar til tidligere indlæg. Jeg var fuldstændig på herrens mark, da jeg første gang skulle få 5 tre-årige til at lægge sig ned og sove middagssøvn, men ja man lærer det efterhånden.

    • Hej Rosemarie. I sommer snakkede jeg med min svigerinde, som bor i Kolding. Og når jeg fortæller om forholdene i København fortæller hun at det er ingenting ift. forholdene i Jylland. Det er efterhånden lidt en skandale (og inden jeg kommer ud i en længere politisk svada, kan jeg håbe at der snart sker noget på området!!)

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s