Sov på kommando!

Her i ferien har manden og jeg nydt op til flere hyggelige midt-på-dagen-stunder med et glas vin eller en god kop kaffe, mens Irmski sov. Der må man sige, at en by med SÅ mange brosten, kan få selv det mest hyperaktive barn til at bukke under. Og faktisk var det sådan, at da vi fejrede min mors fødselsdag med Michelin-restaurant og gaveoverrækkelse, fik jeg faktisk Irma til at sove på kommando. Den lækre middag var efter børneforhold planlagt som en frokost, og da klokken var 2 minutter i servering faldt Irma i søvn ved lidt insisterende brostenskørsel fra moren. Klapvognen blev placeret ved vores bord, og Irma snorkboblede igennem alle 4 serveringer. Og da jeg havde nydt min afslutningskaffe, begyndte fisen så småt at vågne. Vi fik point for timingen…

I går var Irma så selvfølgelig i vuggestue som normalt, og jeg havde forventet at skulle hente et ultratræt mandags-mættet barn, der var blevet tvangsvækket fra sin eftermiddagslur. Men nej. Pædagogmedhjælperen siger en sætning jeg aldrig har hørt før: “Irma har ikke sovet i dag”. HVAD!!?? Og hun gik rundt og hyggede i sandkassen med en af drengene fra stuen, havde været ude og kigge på kraner på vejen, og havde sunget sange og danset omkring… Nej, hun var blevet lagt som normalt, sammen med de andre, men efter en time havde de taget hende op fordi hun ikke ville sove og bare lå og sang… Godt så! Hun var 100% grydeklar lige efter aftensmad, og hun sov som en sten inden uret slog 7. Vi har ikke hørt et pip fra hende hele natten og jeg var faktisk nødt til at vække hende i morges, så der kunne nå at komme morgenmad i pigen inden vi skulle ud af døren.

I dag har hun fisme heller ikke sovet! Og mens vi så Lillenørd på Ramasjang var hun tæt på at falde i søvn på sofaen… Halv 7 blev den da jeg lagde hende, og hun praktisk talt sov inden hovedet ramte puden. Og her er det så, det moralske dilemma indtræder! For normalt nyder jeg, at have de her timer efter at have hentet Irma hvor vi spiser, bader, leger, synger og putter, men jeg ville da være fuld af løgn hvis ikke jeg også indrømmer, at jeg nyder at sidde her i køkkenet, blogge, drikke the og vente på manden der kommer hjem fra job, mens barnet er i drømmeland… De kan jo altså ikke tvinge hende til at sove i vuggestuen (ingen romerske brosten der…), så der er ikke så meget at gøre. Så måske skal jeg bare lade dårlig samvittighed være dårlig samvittighed og nyde stilheden mens jeg kan. Skål i the 🙂

Reklamer

5 thoughts on “Sov på kommando!

  1. Vi putter Pelle ca halv syv og Folke ca syv. Man kan blive virkelig virkelig virkelig afhængig af de der voksentimer mellem 20 og 23.

  2. Pingback: Hverdagsunderskud « Mor for første gang

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s