Lyv bare, mor!!

Jeg faldt lige over en artikel på Politikens hjemmeside, med overskriften “Du må gerne lyve op til jul”. Om forældre, der bilder deres børn alverdens ting ind. Nisser, julemænd, pakker der pludselig er landet i julesokken, traditioner om at stille grød ud til nissen og så videre… Vi er ikke meget bedre hjemme ved os, hver morgen åbner Irma en pakke, som vi møjsommeligt prøver at huske hinanden på at komme i sokken hver aften. Og vi siger troligt hver morgen: “Har du set om nissen har kommet en pakke i sokken i nat?”.

Irma er efterhånden kommet lidt efter gaveinteressen. Hun er dig lidt skuffet når gaverne ikke indeholder bøger… Ærgrer mig over ikke at have lavet en pixibogskalender i stedet! Bedre held næste år…

Men tilbage til løgnene, for jeg var ude og købe nogle julegaver i går ( faktisk dem alle sammen hvis jeg lige må prale lidt..) og stod på et tidspunkt i en cykelforretning ved siden af en mor med hendes 7-årige datter, der skulle have cykelhjelm i julegave. Det var lidt af et mas at få pigen til at udvise interesse for hjelmen, men til sidst faldt valget på en fin blomstret model. Men den blev ikke købt! Moren sagde: “så skal du lige hjem og fortælle julemanden at du ønsker dig denne her”. Hvorpå hun forsøgte at forklare cykelhandleren sin snedige plan med at hun og datter nu ville gå i en butik, mens faren blev tilbage og købte hjelmen… 7 år siger jeg lige! Og pigen lignede mest af alt en lille pige der var træt af sin mors fis. Nogle gange er løgnene måske mere for forældrenes skyld?…

Reklamer

2 thoughts on “Lyv bare, mor!!

  1. Hvad skete der lige for at overraske sit barn juleaften – hun skal sgu da ikke selv med ud at købe gaven!!! Rosa ønske sig altså et besøg fra den ægte julemand i år, så selvom man er 9 år, er fantasien stadig meget i live omkring juletid 🙂

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s