Helt ærligt!!

I dag var Irma og jeg lige ude og ordne de sidste småting, der var blandt andet noget med en and der skulle hentes. Og lige nede på Holmbladsgade mødte jeg en pige, der fik mig til at tvivle på om Amager er det rette sted at lade min datter vokse op… Okay okay, måske er det lige at stramme den lidt, men jeg ville næsten ønske jeg havde taget et billede af hende – bare sådan til skræmmehylden. Et billede som jeg med jævne mellemrum kan vise Irma, og fortælle at hvis hun nogensinde går udenfor i den mundering, så bliver hun sendt direkte til Svalbard (som er det kedeligste sted min hjerne lige nu kan komme i tanke om…).

Og nu til beskrivelsen: Jeg vil skyde hende til at have været 21 år, hun havde kort farvet mørkt hår og en åben sort jakke på. Indenunder jakken havde hun blondestrømpebukser og leopard(agtig)top. Ja, for det var skisme ikke en kjole. Den var så kort, at man kunne se lige op i skrævet på hende, samtidig med at den var så nedringet at INTET var overladt til fantasien. Og ja, jeg ved godt, at jeg lige med ét er forvandlet til min far – kan faktisk huske en meget passende snak med ham for ca. 18 år siden… men der handlede det mere om, hvorvidt jeg måtte ligne en bums eller ej. Han ville i hvert fald ikke følges med mig hvis der var huller i buksen, ret svært i grunge-90’erne!! Hallo, far!

Men nu er jeg jo selv blevet mor (eller “nu er jeg jo selv blevet morfar…”) og lige pludselig er det helt uforståeligt at man kan have lyst til at klæde sig på den måde – og tanker som “nej, nu bliver hun da vist forkølet” kom faktisk også snigende…Så kan jeg ikke længere gemme mig bag en forkærlighed for pladderromantiske teenagedramaer, nu rammer den benhårde Ama’r-virkelighed lige der hvor det smerter mest. I voksenheden. Eller…

(hov, glemte at skrive noget om jul her på lillejuleaften, mon det går?…)

5 thoughts on “Helt ærligt!!

  1. Åh søde Marie.
    Jeg kender det alt for godt selv – og jeg er tilogmed nogle år yngre end dig. Jeg kan også få øje på unge piger der er klædt på en måde så min (ret ikke eksisterende) datter med det vuns bliver pakket ind i en flyverdragt.

    Jeg forstår ikke den der modetendens der åbenbart er med strømpebukser/gamacher der er akkompagneret af en trøje der er mere end bare almindelig hulkort. Frygter for artens overlevelse, hvis vi ender med en hel generation af piger der har haft underlivsbetændelse så mange gange at de ender med at blive sterile. Men på den anden side, så er det måske netop disse individers arvemasse vi godt kunne undvære at se videreført.

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s