Velkommen til…

Vi har fået en gæst, tror vi nok… Måske er det bare Irma der har fundet på et nyt navn til en af hendes dukker, men vi tror vi har fået en anden slags gæst… Baggrundshistorien er: Lillejuleaften kom min søster og hendes yngste datter Rosa forbi, og Rosa er den slags drømmekusine en lille pige kun kan ønske sig. Hun er 9 år og gider rigtig godt at lege, hun læser bøger højt og gør alting på Irmas præmisser. Nu er bogstavet R ikke det nemmeste for en 2-årig at udtale, så Rosa blev meget hurtigt til Hosa. Vi snakkede en hel del om søde Hosa i juledagene, og da hun var her igen med hele familien, på Irmas fødselsdag, var det også helt fantastisk.

Nu er Irma begyndt at fortælle om Hosa/Rosa igen, men nu tror jeg ikke længere det handler om kusinen, men om at hun har fået sig en usynlig ven. For her i weekenden er hun begyndt at fortælle, lige når hun skal puttes, at Rosa ikke er træt: “Rosa ikke sove mere, mor”… Hvor belejligt… Og i lang tid har vi skulle skifte muh-muh (puttekoen, som i virkeligheden er en giraf…) først, inden det blev Irmas tur. En lidt langtrukken regel, men hvad gør man dog ikke for at få tingene til at glide…i dag kunne Irma så fortælle at Rosa heller ikke ville skiftes…

Jeg synes faktisk det er sjovt, at fascinationen for den store kusine kombineret med ønsket om en, der altid bakker hende op og altid er klar til at lege, er blevet til en usynlig ven ved navn Rosa. Men lad os nu se om hun bliver hængende eller hvad der sker. Måske udvider flokken sig?.. Det jeg dog gerne vil undersøge, det er om man kan lave alliancer med sådan nogle usynlige venner?, nogle opskrifter på det? Jeg kan se fordele flere steder!!

7 thoughts on “Velkommen til…

 1. Prøv Alfons Åberg bøgerne;-) Han har “Svipper”… 😉 Her i huset har vi ingen erfaringer med fantasivenner – det ku’ nu ellers have været hyggeligt – men mine drenge er så konkrete anlagte på det område 😉
  Knus Mette

 2. Hvor sjovt 🙂
  Ingen af mine piger har haft fantasivenner, selvom konceptet er ret fascinerende.
  Hun har nok bare brug for én at spejle sig i for tiden, eller noget (lettere lommefilosofi herfra…)

  • Ja nu må vi se om det bare er weekendens fikse ide, hun har trods alt haft feber … Hvis det fortsætter tænker jeg at jeg må læse lidt op på konceptet 🙂

 3. Det betyder tydeligvis, at du har en meget intelligent og kreativ datter, der en dag vil blive til noget helt fantastisk. Læs her: http://illvid.dk/mennesket/psykologi-adfaerd/boerns-fantasivenner-er-ufarlige

  Derudover, uden overhovedet at vide det, så tror jeg det er en mere… “ufarlig” måde for din datter at sige fra, uden at hun kommer i direkte konfrontation med dig. Jeg vil tro, at du og Irma fremover i samarbejde skal finde ud af hvordan I kan få Rosa til at gøre de ting, som hun ikke gider. Det kunne jo være, at Irma har nogle gode ideer til, hvordan Rosa kan overtales. 🙂

  Men helt klart et sundhedstegn! Jeg var ved at falde ned af stolen, da jeg fandt ud af at min venindes søn på 4 ikke troede på drager og andre mystiske væsener i eventyrerne. Fantasi burde være skemalagt i børnehaven!!!!!! Synes jeg. Ja, jeg gør så! Så der!

  • Åh ja, fantasi er en absolut nødvendighed, helt enig med dig!! Det er ganske simpelt forbudt at være så “kynisk” som 4-årig!!

   Og tusind tak for link, det er god læsning. Og god ide med samarbejdet, det tror jeg, jeg vil arbejde på 🙂

 4. Pingback: Hvor er du? « Mor for første gang

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s