Træt lille bi

Åh fastelavn, det er sgu da hyggeligt. Og nej, vi fik ikke liiiige nogle fastelavnsboller, og nej, der blev heller ikke lavet fastelavnsris eller raslet op og ned i opgangen. Jeg kan egentlig godt huske at vi har gjort alle de her ting i min barndom, og kan virkelig godt huske hvor fedt det var. Så selvfølgelig skal de traditioner også være en del af os, jeg skal bare liiige tage mig lidt sammen… Læste for nylig en artikel om Traditioner dit barn vil elske. I artiklen beskriver de intet mindre end 12 årlige højtider, der er værd at fejre på et år! 12!! I alle de år hvor jeg har opført mig kaldt mig voksen, har jeg bildt mig ind at årets to højtider hedder jul og påske, og dem har jeg ikke engang fejret specielt meget. Og nu skal jeg forholde mig til 12, du godeste altså.

Vi sendte dog en fin lille bi i vuggestue i morges, så lidt blev det da til… En træt lille bi, som ikke lod sig imponere synderligt af at have kostume på… I går aftes ville hun på ingen måde overgive sig til søvnen, så den blev næsten ni inden vejrtrækningen blev tung og monoton. Og så vågnede hun saftsusme  før fire i nat… Vi forsøgte ihærdigt at putte hende, tysse på hende, lægge hende imellem os, men Irma skiftevis pev lidt og sang en sang….Mærkelige barn. Overraskende nok var hun både glad og frisk ved morgenmaden og jeg fik lov til at tage på arbejde med en afskedshilsen, der var et lille ekko: “Hej hej skat” 🙂 Lillepigen holdt dog kun til frokost, hvor hun faldt i søvn i sin højstol… (havde virkelig lyst til at gøre det samme, men kollegerne havde sgu nok kigget hvis jeg havde taget en skraber i kantinen…)

Ville ønske jeg kunne have været en flue på væggen da de slog katten af tønden, men glæder mig helt afsindigt til at se billederne i morgen!

Reklamer

4 thoughts on “Træt lille bi

 1. 12 højtider?!? Fuldstændig uden at have læst artiklen sidder jeg lige og prøver at huske hvor mange højtider jeg kan huske/mener er værd at fejre i en eller anden udstrækning.. prr.. 4..

  Det er i øvrigt ret begrænset hvor meget jeg kan huske om hvad jeg selv var klædt ud som til fastelavn som barn. Har erindring om at have været cowboy, spøgelse og ridder (ja, jeg var en rigtig drenge-pige) Mit klareste fastelavnsudklædnings-minde er nok om min lillebror, der et år var klædt ud som T-rex – med lang grøn hale og det hele. Han elskede det kostume over alt på jorden og sled det op – nuj hvor var den hale klam til sidst, efter at være blevet slæbt igennem alle mulige unævnelige ting.

  Håber forresten at der kommer billeder ud af den lille bi 🙂

  • haha, sidder lige og forestiller mig en dreng, der sover med dino-kostume på 🙂
   Jeg skal gøre mit bedste for at hoste op med et billede, selvom det står så jammerligt til med dokumentationen…

 2. Læste godt det der med en helt masse traditioner og højtider og whatnots, men hoppede højt og flot over antallet. 12, mand – det er jo helt vildt! Jul og påske, jo tak. Fastelavn – så ok da – også lidt synd for barnet, hvis man melder sig helt ud af dét ræs, og afkommet er den eneste i institutionen uden udklædning.

  St. Bededag kan jeg også godt lige overskue (hvis det altså er ok med købte hveder, for no way in hell kommer jeg til at bage dem selv). Og krydderboller med smør sammen med et tændt stearinlys er også meget hyggeligt. Såeh… hvis jeg husker det, skal vi fejre det, når vi når dertil. I maj, måske? Men meget andet kommer jeg næppe til at svinge mig op til. Og hvis ungerne ikke kender de forskellige mærkedage, kommer de ikke til at savne fejringen af dem. Vel? 🙂

  • Jeg synes især din sidste kommentar vejer tungt her 😉 For jo, den med hvederne synes jeg også er smadderhyggelig. Og hvornår må man ellers spise hvidt brød med tandsmør med god samvittighed i disse spelttider…

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s