Syge børn og jobpasning?

Hvordan er det lige de to ting går i spænd?? Jeg er hjemme med Irma i dag fordi hun hoster, snotter og har feber, det lille pus. Og optakten til denne hjemmedag var noget nær et mareridt! Irma blev puttet ganske problemfrit i går aftes, men da vi havde været inde ved hende 4-5 gange, og sidste gang ved 01-tiden, så besluttede jeg at slå lejr på hendes værelse. Tror faktisk ikke hun faldt i søvn igen, sådan rigtigt. Og da jeg to gange havde taget mig selv i sige “Så sov dog” med stigende brysk og desperat stemme, måtte jeg kaste håndklædet i ringen og bytte plads med manden. Irma var i strålende humør og lysvågen – til trods for at uret viste NAT med store bogstaver (vi snakker før 04 her!!). Manden viste kæmpemæssigt overskud og gik ind i stuen med Irma for at se Peter Pedal. Og jeg fik lov at sove uforstyrret, i flere timer! Da jeg gik ind for at kigge til stue-legerne (da det rent faktisk var blevet morgen…) sov de sødt i arm på sofaen 🙂

Men en af grundene til at JEG ikke kunne hvile sammen med Irma, var at jeg lå og tænkte på arbejde, med stigende dårlig samvittighed. Der er rigtig mange opgaver og deadlines for tiden, og jeg havde allerede i går indset af Irma ikke skulle i vuggestue i dag, men havde dog tænkt at vi skulle udnytte den allersidste tid med bil og køre til Gentofte om formiddagen. Og da alle disse planer og forestillinger langsomt smuldrede imellem fingrene, pga. manglende søvn og stigende feber, blev jeg mere og mere frustreret. Og så ved jeg godt at et sygt barn kommer forud for alt andet, men nogle gange matcher sygdom og arbejde bare så helt utrolig skidt! Nu håber jeg enten på mirakuløs bedring hos Irma eller på at mine forældre er så opladet fra Spanienstur at de gerne vil passe sygt barnebarn i morgen… Føler mig ikke som verdens bedste mor i dag, og skal virkelig hanke op i mig selv for ikke at være sur på Irma for at være syg (du godeste, hvor urimelig har man lov at være!!!) – så nu har jeg besluttet at lægge alt det trælse tankeværk væk, det nytter jo alligevel ikke en døjt, og så prøve at få det bedste ud af en hjemmedag. Dagens mål: Nærvær, smil og varm kakao!!

6 thoughts on “Syge børn og jobpasning?

  1. Åhh hvor er det dog befriende at læse, Marie. Ikke at Irma er syg selvfølgelig, men alle de der knap så pæne tanker, man kan nå at tænke. Du har fuldstændig beskrevet vores januar måned. Har overvejet at skrive til Novo, om de ikke kunne opfinde en pille med overskud – ville være dejligt nemt lige at synke sådan en og mærke at den sure, irriterende dame, der også bor inde i en, blive fortrængt at en totalt overskudsramt, klidbollebagende, syngende og altrummende mor… Jah man har vel lov at drømme

    • Uh, sig lige til hvis de rent faktisk opfinder den pille – den gad jeg sgu godt prøve!! Tror egentlig også manden ville sætte pris på det fra tid til anden… 😉

  2. Er overbevist om, at du skriver for mange kvinder Marie. Er man bare en lille smule pligtopfyldende og glad for sit job, så er kontinuerlig sygdom hen over en vinter en kæmpe stressmoment!

    Men ja; Der er intet at gøre ved det. Især ikke, når man ingen bedsteforældre eller lign. har at trække på i dagtimerne. Så som du også selv skriver: Få det bedste ud af dagen! 🙂

    • Ja det er vist den eneste vej at gå, det er jo heller ikke helt fair at det skal gå ud over den lille syge fis – hun har jo ikke selv valgt at blive syg!

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s