Hentning…

Vores hverdag hænger sådan sammen, at det er manden der afleverer og mig der henter – langt de fleste dage. Og det fungerer godt – langt de fleste dage. I øjeblikket går det rigtig fint, fordi børnene slutter dagen af med at være på legeplads i det gode vejr. Og Irma er altid glad når hun kan lege i sandkasse, rutsje eller gynge – eller bare rende omkring udenfor. I går havde jeg god tid, der var styr på mad og indkøb og Irma og jeg kunne lege på legepladsen inden vi skulle hjemad. Og mens vi står og gynger, kommer der en far ud på trappen i 2. sals højde. Deroppe bor nogle af SFO-børnene, men i dag var de nede i den fjerneste ende af legepladsen og lege. I stedet for at gå ned til sit barn, står manden og RÅBER ud over hele institutionen: NA-TA-LIE!!! 4 gange! Så mange kald skal der til før pigebarnet indser at hendes tåbe af en far står og bræger efter hende, i stedet for at lette måsen og hente sin datter i ro og mag. Selvom pigen nu tydeligvis er på vej, bliver han ved med at stå og råbe, “få lige den jakke på”, “skynd dig nu lidt” og sidst men bestemt ikke lavest: “Vi skal ikke hjem, vi skal ud og køre i den nye bil”. Du godeste altså!! Så alle skal simpelthen høre at han har købt ny bil og blive forstyrret af råben?? Jeg var forarget og harm! Sikke en klaphat!

Og som en af Irmas pædagoger kom hen og sagde til mig efterfølgende: “Det må da vist være topmålet af dovenskab det der”.

Ville ønske at tiden ikke var så præget af berøringsangst over for andre forældre og deres handlemønstre, for guderne skal vide, at manden burde få tørt på. Enten af institutionspersonale/ledelse eller andre forældre, som simpelthen ikke vil tolerere den slags opførsel. Og i virkeligheden burde Natalie få en præmie for ikke at råbe retur til sin far, men stille og roligt gå ham i møde.

Og apropos alt det her med følelser i udbrud, så vil jeg godt advare andre om at lytte til den lydbog jeg hører for tiden ude i åbent terræn… Jeg lytter til Sidste Nat i Twisted River af John Irving, og nu hvor jeg nærmer mig slutningen, bliver den mere og mere sørgelig og præget af afsked! Det er altså hård kost at forsøge at holde tårerne tilbage midt i morgentrafikken når folk garantrisset tror jeg lytter til Go’morgen P3…

Reklamer

4 thoughts on “Hentning…

  1. Kender godt det der med at tude i fuld offentlighed pga. noget man læser eller lytter til. Jeg sad i 5A da jeg læste om Dobbys begravelse.. det resulterede altså i en tåre eller to, samt nogle særprægede blikke fra mine medrejsende.

  2. Jamen hold da helt op… Jeg kunne nok finde en HEL del ting der var værre end en glad mand der måske for første gang i sit liv har fået en ny bil. Vanrøgt, vold, afvisning, ligegyldighed er der overalt hvor man kigger…. Og du er forarget over sådan en banalitet. Og super optimalt med at nævne navnet på pigen med den glade far? Bevares, måske er han lidt doven… Skal han meldes til kommunen? Måske skal Irmas mor bare zoome lidt ud og slappe af og så grine af det hele og venligt drille den dovne far næste gang du ser ham og spørge om han er glad for sin nye bil? Mvh Doven far der ALTID tager bilen uanset afstanden! 🙂

    • Hej Frederik, ja jeg tillader mig at være forarget over en forælder, der gør så stort et nummer ud af at hente hans datter. Og jo, det ville da have været langt langt værre hvis han havde slået sin datter foran os alle sammen, men det var heldigvis ikke oplevelsen!
      Og selvfølgelig skal man da have lov til at være lidt doven i ny og næ, synes det bare det var temmelig synd for datteren at hun skulle stilles sådan til skue.

      Men men men når det så er sagt, så kan du da have en pointe i at grine lidt af manden fremfor at bruge krudt på forargelsen…

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s