Allergi?

Nu er det pludselig begyndt at dæmre for os, at Irma jo faktisk kan være allergiker. Både manden og jeg har hver vores små ting (farvestoffer, kat, hund, støv, margarine, lam – sådan i udvalg…), men ingen af os døjer med pollen. Og det er det vi tror Irma har. Jeg har en multiallergisk mor, og det er meget normalt at den slags springer et led over. Til min mors store ærgrelse – det er ikke videre rart at se et gensyn med ens egne trælse gener i børnebørnene.

Irmas symptomer er helt gennemsigtigt snot og en næse, der bare løber non stop. Hævede blanke øjne og nogle hyppige og hidsige nyseture. Men så er der lige det med feberen som ikke helt forsvinder, og det synes jeg ikke helt virker almindeligt.
Hun sover helt vildt meget og er næsten konstant klar til en lur – og så har hun fortsat næsten ingen appetit. Tror det efterhånden kalder på en snak med lægen!

Man kan til gengæld sige, at hvis hun virkelig har pollenallergi, så er vi nok færdige med at have snakke for og imod udflytter/skov-børnehaver. Så giver svaret nok rimeligt meget sig selv….

Reklamer

6 thoughts on “Allergi?

 1. Satans. Der er ingen af pigerne der døjer med høfeber, men farvestoffer og parfume har vi jo glæde af.

 2. Det kan I finde ud af ved med en enkelt blodprøve. I behøver ikke igennem det helt store prikkehalløj som for flere år siden. Vær opmærksom på astma også – da en del allergikere også får astma. Vi har Christian som har astma/høfeber og som ikke kan tåle hund, kat, græs, bynke og husstøvmider. Nikolaj har vist bare høfeber og det er vist kun græs – vi er lige igang med peakflowmålinger pt – men jeg tror vi ender med at det kun er høfeber. Det er heldigvis ikke særlig slemt at give antihistaminer – knus den og gem den i en skefuld yoghurt indtil hun er gammel nok til at tage den selv.

  Set i bagklogskabens lys var der mange tegn på at Christian var astmatiker. Hyppige øreproblemer, luftvejsinfektioner, falsk strubehoste, lidt blegt barn, afføring der ofte ikke var helt ok osv… alt sammen små tegn der peger i retning af at man skal tænke i de baner – men i hverdagen tænker man at nu har barnet bare slæbt endnu en infektion med sig hjem… 😉

  Og hold dig generelt laaaaangt væk fra Amos “bage-kage-i-et-snuptag” produkter… Der er et eller andet bindestof i, som er hamre allergifremkaldende… (For et stykke tid siden forbarmede jeg mig over Nikolaj og bagte “lynhurtigmuffins” – det gav et smukt rødprikket barn – og så var det at det dæmrede for mig – var det ikke noget med at jeg engang havde læst – og ganske rigtigt…. 😉 Så ku’ jeg lære det og bage dem ordentligt….

  Iøvrigt skal du ikke nødvendigvis afvise udflytterbørnehaver. Der er langt færre børn, som bor på gård, der får høfeber/astma. Det er noget med at de bliver sensibiliseret naturligt. Læs mere om det på astma/allergiforbundets hjemmeside.

  Knus Mette

  • Hej Mette, tak for dit svar. Og dejligt at det nu er så nemt som en blodprøve – frygtede lidt for priktest eller 48 timer med klister-dimser på ryggen, som jeg prøvede for nogle år siden…
   Og mht. Amo og andre af de genvejs-mærker, så er jeg kureret for den slags hjemmefra, pga. min mors allergi har vi aldrig måtte få den slags, alt er fra bunden. Så der er ingen fare her.

   Det du siger med skovbørnehave vil jeg da tage til eftertragtning – endnu et søm i kisten på min forvirring i den beslutning… 😉

   • Hej Marie,

    Må jeg anbefale et besøg hos speciallæge (pædiater) Werner Petersen, han er specialist i børneallergi, astma mm. Han er overlæge på Hillerød.
    Werner Petersen
    Ordrupvej 78C, 1., th.
    2920 Charlottenlund

    • Hej Anne, tak for henvisningen. Nu skal hun her til formiddag have taget en blodprøve på et laboratorium ude i nærheden af os, på opfordring af min læge, og så afventer vi deres resultater. For tiden slår birk helt afsindigt ud på pollen-skalaen, og det er præcis den, som min mor også kæmper med. Men hvis det går hen og bliver mere kompliceret, så kontakter jeg Werner. Tak!

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s