Lyster…

Efter vi er kommet hjem fra Italien er jeg blevet til den søgende type.. Og ikke på den interessante, reflekterende eller særligt inspirerende måde, næææ, jeg er bare søgende efter det der udefinerbare som jeg konstant har lyst til. Og jeg ville for hjemmehyggens skyld ønske at det var noget andet lyst jeg gik og lumrede med, men det er desværre bare et eller spiseligt jeg går og sukker efter – har bare stadig ikke fundet ud af hvad endnu… Det er mere eller mindre til at blive skør af, for jeg har fået overbevist mig selv om at det er DET der skal til for at fjerne den kvalme jeg der har siddet fast i kroppen i de sidste 4-5 dage – troede ellers det der kvalmestadie var pænt overstået. Og så er det i øvrigt som om at den her lille pige, som jeg går rundt med, virkelig eksploderer i de her dage. NU skal der saftsusme flyttes nogle organer og gøres plads til den boldbane jeg pt. lægger krop til… Og i virkeligheden er det gået op for mig at den her graviditet er meget mere abstrakt end den første – mærkeligt nok, det havde jeg helt sikkert ikke regnet med. Det handler om et par forskellige ting, både det at Irma bare fylder det hele! Ikke på en dårlig måde, men fordi hun bare er i konstant udvikling, får mere og mere sprog, er verdens største drillepind og bare den dejligste lille pige (rent subjektivt naturligvis!!). Derudover har manden fået nyt job, som han skal starte på i august, vi har stadig lejligheden til salg og kigger konstant på boliger rundt omkring, og jeg har halvanden måned tilbage på arbejde inden barslen går igang i september. Så da jeg var til lægetjek i dag, var jeg hende der den distræte, der hverken havde medbragt vandrejournal eller havde styr på hvilken uge jeg er i…

Men for lige at vende tilbage til det søgende element, så kom endelig med gode tips! Jeg har været igennem klassikerne: rejeost, flødeboller, chokolade, is, krydderboller, forskellige slags frugt og saftevand. Jeg er efterhånden villig til at prøve det meste, så kom med det!!

Reklamer

12 thoughts on “Lyster…

 1. Det er ret almindeligt ikke at have helt styr på ugerne under anden graviditet :-). Der er andet der fylder i dagligdagen – en noget så enkelt som ugerne ;-). Det har de fleste flergangsmødre ubevidst besluttet sig for er jordmoderens opgave ;-).

  Mht. madlyster… Der er jeg ikke nogen hjælp… Jeg havde bare generel madlede. Det var helt slemt i trejde graviditet…. Kan huske jeg en morgen klynkede noget så ynkeligt til Rasmus at han, bare en enkelt gang, gerne måtte holde min pande… Det var lidt nedslående at stå op HVER morgen for at kaste op på tom mave og så ellers så fortsætte 3-4-5 gange i løbet af dagen.
  Jeg fik dog banditten Nikolaj ud af det og ham vil vi ikke undvære ;-).

  Det eneste råd jeg VIL give med dig på vejen er, at undgå at være selvudnævnt smagskonsulent for Underground is… Det var jeg under første graviditet og ammeperiode… Det var ikke ligefrem det sundeste valg…

  Knus Mette

  • Åhja Mette, så meget kvalme døjer jeg heldigvis ikke med, opkast er det ikke kommet til! Pyha. Og jeg kaster mig hverken over Underground eller 2012-udgaven: Ben & Jerry. Primært fordi jeg simpelthen er for nærig…
   Jeg er lidt tryg ved at graviditeten bliver noget rod 2. (og 3.+) gang, så det ikke bare er mig, der sløser 🙂

 2. heh ja syltede agurker havde jeg også en lyst til i første graviditet 🙂 Anden graviditet var der ikke noget jeg lige kan sætte fingeren på, men til gengæld så havde jeg heller ikke styr på ugerne og opmærksomheden max på den store.

 3. Nye kartofler, nye gulerødder, nektariner, meloner, majskolber – alt det dejlige der er sæson for lige nu og som ikke får vægten til at eksplodere

 4. I min anden graviditet led jeg også af slem kvalme de sidste trimester (+ de første fire måneder), og jeg begyndte at kaste op om morgenen. Min jordmoder gjorde mig opmærksom på, at kvalmen kunne være forstærket af træthed (surprise!) og ubalance i blodsukkeret (læs: slik, kager og uregelmæssige måltider). Så det der hjalp mig, var at følge en diabetesdiæt med ikke for meget sukker, kulhydrater i begrænsede mængder og mange små sunde måltider og så selvfølgelig hvile. Det er hårdt for kroppen, at være gravid når man også er mor til en to-årig krudtugle. Så hvis kvalmen fortsætter, er det værd at overveje at kigge på kosten og få lagt en ekstra lur ind 🙂 Selv om det kan være lidt surt at være på diæt, er det også megasurt at have kvalme igen igen!

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s