Anti-D

Det er jo egentlig et oplagt rappernavn, men desværre er det langt fra så interessant… Jeg sidder i bussen på vej hjem fra Hvidovre Hospital, hvor jeg har fået en vaccine mod at danne antistoffer mod mit næste barn… Det kan man da kalde forebyggelse! Men selvfølgelig meget godt at være på den sikre side! Jeg er rhesus negativ og hende jeg har i maven er positiv. Det er åbenbart fint med det og vores kroppe og blod har accepteret hinandens forskelligheder. Men hvis jeg så næste gang jeg blir gravid – hvis det altså overhovedet blir aktuelt – får et barn der er negativ ligesom mig, kan jeg danne antistoffer overfor det. Lidt sirligt, men ret smart at man kan forebygge den slags ubehageligheder. Så nu er jeg altså blevet stukket i skanken (hedder det også det når man ikke er en gris??), og afventer spændt de spændinger som jeg fik forklaret kunne forekomme – ligesom med en stivkrampe…

Nu kalder en lidt ekspres hjemmearbejdsdag og så skal jeg ned og hygge om Irmas sidste vuggestuedag.

Over and out fra Anti-D!!… (kaster lidt håndtegn her fra bussen…)

Reklamer

2 thoughts on “Anti-D

 1. Jeg er også rhesus negativ og Rasmus er rhesus positiv.
  Lidt sjovt – for de gange jeg har født har man først givet stikket efter jeg har født og ikke i graviditeten som hos dig.
  Nu er det jo nogle år siden jeg fik det at vide – meeen handler det ikke om at du kan danne antistoffer mod kommende RhesusPOSITIVE børn – ikke negative – for det er du jo selv. Den vaccine du får, går så at sige ind og uskadeliggør de antistoffer du HAR dannet mod rhesuspositivt blod. (Lidt danner man altid – men det handler om, det bliver et kritisk niveau.)
  Hvis det skal give mening det du skriver, så skriver du, at du danner antistoffer mod din egen blodtype…og det kan du ikke – så vil det blive dig der ender i blodmangel og ikke barnet. Du danner antistoffer mod rhesusPOSITIVE børn, hvis du ikke får stikket. Det er i hvert fald sådan som jeg har forstået det….
  Udover at det kan give alvorlig blodmangel hos den nyfødte, hvis moderen har dannet antistoffer mod sit barn, så fik jeg også at vide, at det er for at forhindre kommende aborter pga. rhesusuforlignelighed (findes det ord??).

  Jeg fandt et link her, som forklarer det meget godt:

  http://www.hvidovrehospital.dk/menu/Afdelinger/Gynaekologisk-+Obstetrisk+Afdeling/Foedeafdelingen/Graviditeten/Rhesus+negativ+og+anti-D.htm

  Knus Mette

  • Jeg kan sagtens se at det klart er det mest logiske det du skriver, Mette. Og jeg har ikke tjekket op på det, og heller ikke læst efter. Men jeg gengiver bare hvad jeg fik fortalt på hospitalet, så må det være den jordemoder der har fået noget galt i halsen…

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s