Børnehavebarn = legemaskine!

På arbejdsfronten er jeg vist ikke til den store nytte i denne uge, halvanden arbejdsdag er det blevet til – og det er torsdag i morgen… I dag nåede jeg at være på kontoret i tre timer inden de ringede fra børnehaven – ikke at der var sket en katastrofe, men de havde fortalt Irma at jeg ville komme igen efter frokost, og nu havde de jo sådan set spist… De var bange for at en god dag ville ende skidt, hvis løfterne allerede nu ikke blev indfriet. Lidt for vindende argument… Og Irma havde haft en rigtig god dag (jeg har ca. 45 minutter hver vej på job, så hendes dag var lidt længere end min), de havde bl.a. været på tur og set på fugle – fortalte barnet – og herefter havde hun siddet og tegnet fugle (se det køleskabsophængte bevis!) med en af pædagogerne.

Irma og jeg brugte så lige omkring fem kvarter på at komme fra børnehave-tegne-situationen og hjem til lejligheden! Først skulle hun lege med nogle helt fantastiske guldpailletsko, som en af de andre piger har. Så skulle hun danse ned af hvert eneste trappetrin. Så skulle vi kigge på drenge der spiller fodbold, og så køre bilen de omtrent 800 meter hjem…Turen op til 2. sal tog en evighed, da vi skulle holde pauser på næsten hvert trin. Nogle trin var pivetrin, fordi hun ikke mente hun kunne gå den lange vej, andre trin var fortælletrin, hvor der lige skulle fortælles lidt mere om dagen…

Hele eftermiddagen har Irma leget og snakket som et vandfald. Ikke så meget med mig, men mest med dukkerne, duplodyrene og de forskellige legeting imellem. Hun er simpelthen så sjov at observere når hun leger, for man kan høre ét stort sammensurium af ting vi siger, ting pædagogerne helt sikkert har sagt og oplevelser hun har haft i løbet af dagen. Og hun eksploderede i ord i dag! “Vil du lege med mig?”, “Og så kom der er en trold…”, “Nej, det må man ikke”…(taget lidt i udvalg). Da vi her i eftermiddag var i bad (på Irmas opfordring, hurra!) sad hun og fortalte hvad hun hed… eller hvad hun legede hun hed. Først hed hun Jennifer (en af pigerne fra børnehaven), så hed hun Hane (jeg spurgte om det mon var Anne, Ane eller noget andet i den dur, men blev rettet prompte!), og til sidst hed hun Moster Signe (min søster har en særlig stjerne i Irmas bog, dels fordi hun er mor til Rosa, superkusinen, dels fordi hun har lært Irma en sang som hun er ret pjattet med :-)). Så der er dømt rollelege fra nu af, og vi lytter med store ører!

Reklamer

2 thoughts on “Børnehavebarn = legemaskine!

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s