Måske nemmere end forventet?

Selvom Irma nu for fuld skrue viser interesse for at smide bleen og blive lidt billigere i drift, så har vi sammen med hendes pædagoger i børnehaven besluttet, at vi tager processen meget stille og roligt og helt i hendes tempo. I virkeligheden kunne vi måske godt tænke os at gøre en intens indsats og få den ble permanent af, men fordi hun næsten lige er startet i børnehave og bruger SÅ meget krudt på at afkode de nye regler der, så venter vi altså lidt. Men jeg må sige, at jeg altså virkelig har store forventninger om at det kommer til at gå nemt. Irma har selv taget initiativ til at sidde på toilettet mange gange, og i rigtig lang tid er der ikke sket noget ved det. Men nu – med inspiration fra de store piger i børnehaven – sker der virkelig noget på den front. Her til morgen rendte hun omkring iført undertrøje og intet andet. Og midt i en leg, siger hun højt, og faktisk næsten i løb: “jeg skal lige tisse”. Vi kigger undersøgende og let spørgende på hinanden, og jeg følger efter – lidt på afstand. Hun har selv sat sig op på toilettet og sidder så og tisser lige så fint, og komplet udramatisk. Det er ikke første gang det er sket, men dog første gang at hun er stoppet op og har mærket efter. De tidligere gange har vi kredset omkring toilettet, og min mor har sågar siddet på en skammel og læst bøger for Irma, mens hun forsøgte at koncentrere sig om sidde på porcelænet.

Vi har for lang tid siden købt sådan et stativ man sætter på toilettet, med et ekstra trin, to håndtag og et mindre bræt, så der ikke er nogen små numser, der falder i kummen… Ret smart lille anordning. Og nu hvor alting foregår i hendes helt eget tempo og på egen opfordring, er der ingen modstand og kun en stor og stolt pige, der øver sig i at trykke på træk-ud-knappen. Lige så snart Irma er lidt mere børnehavetrænet, sætter vi ind med lidt mere intens toilettræning.

Irma og jeg er netop kommet hjem fra legepladsudflugt. Og tiden med lange ture i klapvogn er ved at være passé nu hvor hun jo kan cykle selv. Og ja, ja, jeg er med på at lige så snart der kommer en baby i hjemmet, der skal bæres, køres og pusles, så kan alt det her stor-pige-tendens godt få lidt bagslag. Men indtil videre er jeg bare imponeret og temmelig vild med det.

 

2 thoughts on “Måske nemmere end forventet?

  1. hej Marie

    ja det er mange ting der sker med de små i den alder. vi har selv været hele møllen igennem – idet vi har to børn med 2 års mellemrum. Den store kan det hele, og bliver mere og mere selvkørende – og bump så kommer der en lille ny. Her var det for os rart at vi er to forældre – og den ene kan give den store opmærksomhed hele tiden – så denne ikke føler sig overset. ps. flot løbecykel 😉

    • Hej. Der går faktisk ikke langt imellem at jeg priser mig lykkelig for at vi er to – også bare mens vi kun har en datter. SÅ mange ting er nemmere.
      Og tak for kommentaren 🙂

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s