Tal til maven…

Jeg har længe tænkt på at skrive et indlæg om vores lille kræsenpind herhjemme – eller rettere sagt: MEGET selektivt spisende. For jeg forundres over den afveksling i det, der kan spises, og det der absolut ikke kan. Selvfølgelig (og heldigvis!!) er der nogle faste holdepunkter, noget, som vi altid kan falde tilbage på: Rugbrød, pasta, ris, havregryn er konstante favoritter – for ikke at glemme ugens højdepunkt, farens søndagspizza! Men udover det er stort set alt op til diskussion. Nogle dage er kød det værste af det værste, og andre dage glider både kødsovs, frikadeller og spegepølse ned. Ja, i dag spiste Irma en grov mængde blodpølse sammen med faren… Så det vil med andre ord sige, at det er ret svært at lave en madplan hvor vi tager hensyn til hvad barnet spiser og også ret svært at lave et sikkert hit udi aftensmad. Jeg havde jo fx forestillet mig at risengrød ville blive en kæmpesucces, men Irma vil ikke engang smage på det… så er det sgu op af bakke! Jeg satser på at det kommer alt sammen, måske i takt med at hun synes det bliver sjovt at være med til at bage og lave mad. Ja, man kan jo have lov at håbe… For det er heller ikke alverden hun spiser i børnehaven, og det synes jeg faktisk er et ret stort problem! Med alt det krudt hun brænder af dernede, skal der jo brændstof på maskinen!!

Noget helt andet er, at jeg lige har været til Babymesse i Øksnehallen med en god veninde. Jeg startede selvfølgelig med at vifte med en gratis adgang-kupon i indgangen, som viste sig at være til den forrige babymesse i april… Jeg troede lige jeg havde fået billetten i mit seneste Vores Børn-blad, men tilsyneladende var billetten fra et tidligere blad – lidt pinligt… Og 80 kr. for en messe med virkelig meget reklame og en lidt ringe goodiebag er ærligt talt lidt dyrt. Men til gengæld var der en del gode messetilbud, så jeg endte da med at få nogle ting med hjem til både store- og lillesøster.

Det er nu sjovt at være et sted hvor der bliver fokuseret så meget på en gravid mave. Oplevede flere gange at folk først kiggede på maven og dernæst på mit ansigt… Og jo jo, jeg er da vældig bevidst om at jeg er gravid (plejer da fx ikke at behøve trille om på den ene side for at komme ud af sengen/op af sofaen..), men fordi jeg bare fortsat har SÅ meget fokus på Irma og hendes behov, så virker det helt surrealistisk når fremmede mennesker er så obs på lillesøster. Og det på trods af at jeg i går, efter at have vasket en ordentlig omgang bamser, sorterede tingene i to bunker, og fortalte Irma at den ene bunke var til hende, og den anden til søster… Uh, ikke en nem pille at sluge for en lille egenrådig pige!

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s