Hverdagens små kampe

Er I klar over hvor svært det er for en kraftigt hostende, meget gravid og altid tissetrængende kvinde at følge med en knap 3-årig på en løbecykel?… Og selvom jeg faktisk synes Irma er god til at stoppe ved kantstenene, så skal det jo nok lige passe at hun glemmer det, der hvor den prustende mor simpelthen er for langsom! Fik også flere gange kommentaren: “Kom nu, mor”… Så kan jeg lære at hundse med min lille fis, når jeg ikke selv kan klare mosten…

Det gælder ellers bare om at nyde de gode stunder i de her dage. Irma er i seriøs kamp med alt hvad jeg siger for tiden. Alt lige fra indtagelse af morgenmad og “nej, du må ikke gå med bar mås ned i børnehaven” til lange dramatiske tudeture over at jeg ikke vil bringe prinsessen hendes sut på et sølvfad eller lade hende spille lige så meget Ipad som hun vil… I morges sov hende og jeg dejligt længe og vågnede først da faren var på vej ud af døren til arbejde. Irma fik lov til at se lidt tegnefilm mens jeg gik i bad, og da filmen var færdig, sad der en komplet frøken umulig i sofaen… Hvor dælen hun var kommet fra, aner jeg ikke! Irma råbte, højt og kommanderende: “Jeg vil ha’ min lyserøde sut, NUUUUU!!!” Den brune der lå i sofaen blev kastet så langt væk som muligt. Helt forkert farve jo… Min plan med nu-går-jeg-lige-ud-i-køkkenet-og-venter-til-du-er-kølet-af lykkedes på ingen måde. Råbemaskinen lå nu på gulvet og brølede kommanderer ud til højre og venstre… Og jeg endte med at gå ind til hende igen, tvangs-kramme hende til ro og minde hende om at alle sutterne befandt sig ude i køkkenet, hvor hun ved hjælp af en skammel, nemt kunne betjene sig selv (ja, det er ordret sådan jeg taler til min datter…nånej…).

Efter lidt morgenmad gik det bedre – indtil damen skulle have tøj på og altså ikke måtte cykle barmåset ned i børnehaven (jeg ved det, komplet urimelig mor!!)… og sådan går dagene for tiden. Så når Irma kommer ind og putter i vores seng i de spæde morgentimer, og ikke er helt vågen, så grovnyder jeg at dele hovedpude med den lille møffer. I fred og ro og uden sure miner.

Og jeg ved jo godt hvad alt det her handler om. Det handler dels om at vi i den grad er nået til trodsalderen selvstændighedsalderen, hvor grænser skal testes og lunter antændes… Og så handler det om at Irma for tiden har en mor, der simpelthen ikke kan det hun plejer. Ofte finder Irma tæpper, madrasser og alt muligt andet legegrej frem, for så skal vi lege hule (og nej, der er INGEN komfortabel måde at være i en hule på når terminen er så tæt på som den er), slå koldbøtter (behøver jeg forklare?…) eller lege en af de mange lege de laver i børnehaven – som næsten alle sammen involverer kravlen rundt på gulvet, ligge sig på maven, hoppe op og ned eller andet i den retning… Og det er sgu lidt op af bakke med den vigør…
Så selvom lillesøster selvfølgelig ikke bliver inde i maven for evigt (vel????), så ønsker jeg sådan at hun kommer lige om lidt. Udfordringerne bliver selvsagt nogle andre, men lige nu er den tykke mave bare ikke længere en acceptabel undskyldning for at sige nej til en sjov leg.

Hvis ikke der sker noget af sig selv inden for det næste døgn, skal jeg til jordemoder i morgen eftermiddag (på terminsdagen), og her satser jeg gevaldigt på at der kan blive trykket på nogle knapper! Sæt-igang-knappen for eksempel…

6 thoughts on “Hverdagens små kampe

 1. Åh, don’t I know it. Du beskriver jo netop den sidste tid lige inden Varanens ankomst (og månederne umiddelbart efter – sorry to say). Små selvstændige divaer, der skal vænne sig til deres mors uformåen og nok egentlig er kvikke nok til at forstå, at der er noget, der er ved at blive ændret i noget magtbalance. For evigt. Temperamenterne kan koge over, men heldigvis bliver de (og vi mødre) jo gode igen relativt hurtigt. Og pludselig en dag er det gået (næsten) over. Eller den store har i hvert fald fået så meget sprog, at man tilnærmelsesvist kan begynde at tale om tingene. Men suk altså, mens det står på.

  Jeg hepper på, at baby snart kommer ud. Trænger til at se billeder af krøllet lille væsen i lidt for stort tøj og med små, puffede øjne 🙂

  • Åhja, tænkte nok at de første måneder ikke bliver lutter lagkage… Og lige præcis ordet magtbalance sætter virkelig hovedet på sømmet!
   Tak for hep, A., glæder mig til at vise den lille fis frem 🙂

 2. Jeg har også været der… med en 2,5 årig diva-tøs, svær bækkenløsning og meget gravid. Jeg vil nu sige, at tiden efter lillebror var kommet ud ikke var helt så slem som den før han entrerede scenen. Så måske det ikke bliver så slemt?

  Der skete til gengæld noget da han var ca. 7-8 mdr og charmede til højre og venstre og ikke mindst møvede sig rundt og åd alt muligt. Jeg husker en dag vi legede i stuen, og jeg IGEN måtte sige, at jeg lige måtte holde øje med lillebror, da brød hun sammen i gråd og hysteri. Da jeg fik hende til at tale med mig, fortalte hun, at det var fordi jeg aldrig så på hende, og kun på lillebror…. Der blev jeg ked af det 😦 I dag er lillebror 2,5 og nået selvstændighedsalderen… same same same!

  Held og lykke med den snarlige fødsel, jeg krydser fingre for en god og hurtig oplevelse 🙂

  • Bækkenløsning! Ja, det lyder hårdt!! Og sådan en trist storesøster er da også helt hjerteknusende. Puha – det der med at være forælder er altså ikke altid helt nemt.

   • Bækkenløsning eller ej, er det vist altid temmelig hårdt at være gravid – specielt anden gang, når man også har en tumling, man gerne vil være der for…

    • Det er faktisk kommet bag på mig hvor hård den her graviditet har været. Og det på trods af at jeg stort set ikke har haft vand i kroppen som jeg døjede rigtig meget med sidst. Men det er helt sikkert fordi jeg denne gang til fulde mærke hvor lidt jeg kan! Føler mig i den grad utilstrækkelig, hvilket bare aldrig er nogen fed følelse.

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s