Der er længe længe til…

Børn og tidsfornemmelse. Det er altså en pudsig størrelse. Irma bruger i går og i morgen som betegnelser for noget der skete for lidt tid siden og noget der kommer til at ske i nær eller fjern fremtid. Når Irma kommer hjem fra børnehaven og vi spørger til hendes dag, starter hun med “i går…” Og nu er der heller ingen tvivl om at hun rent faktisk godt kan lave rod i dagene og fortælle om i går som i dag.. Ja, det er én stor tidsmaskine!! Men det er nu sin sag at forklare hende om nædtællingen til jul, når morgendagen er abstrakt…

Men det er nu heller ikke nemt når omgivelserne bruger alle mulige tidsudtryk i flæng: Lige om lidt, snart, længe, om et øjeblik, to sekunder… (Og jeps, det sidste er mig der prøver at sige noget mere rigtigt end ‘kommer nu’…)

Jeg tror til gengæld at Bamses julerejse er tilbage som en mulighed!! Fjernsynet stod på Ramasjang og vi glemte at slukke mens vi spiste aftensmad i køkkenet. Da vi kom tilbage i stuen var Julerejsen godt i gang og Irma ville gerne se med. Jeg tror vist jeg kiggede mere på hende end på skærmen. Da det var slut, slukkede jeg fjernsynet og sagde ‘og du blev slet ikke bange…’ ‘Nej, der var ingen trolder mor, jeg blir så bange for trolderne’ (og til de skolelærere der læser med: fejlen er med vilje ;)).

Så hvis alt går godt kan Bamse måske hjælpe lidt med nedtællingen til jul.

Nu byder livet på sengetid for mig. Faktisk er det meste af indlægget skrevet med et sovende barn på skulderen…Kigger på hende i spejlet og det ser så afslappende og komfortabelt ud, at jeg godt selv kunne tænke mig at prøve sådan en sovestilling. Er bare ikke helt sikker på hvordan jeg skal få manden ombord på ideen…

Reklamer

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s