Læs og forstå!

Back to school! Bibliotekaren søger bogtips… Hvad læser I – og har læst igennem tiderne – som har været god litteratur i krisetider? Og her mener jeg den såkaldte 3-års-krise. Jeg er så træt af konflikter, at jeg nu søger til eksperterne (burde nok have gjort det tidligere hrm hrm…), og jeg VIL være bedre til at håndtere de opgør vi har kørende for tiden. På bordet lige nu ligger “Din kompetente familie” af Jesper Juul, og i reolen står også “Det kompetente barn”. Jeg har netop reserveret et par bøger mere af selvsamme hr Juul, men hvis I kender andre kloge hoveder på området, som I sværger til, så vil jeg meget gerne høre om det. Artikler (og anden videndeling) er naturligvis også meget velkomne.

 

8 thoughts on “Læs og forstå!

  1. Fie Hørby: Drop opdragelsen. Det lyder måske upassende i situationen, men den er intet mindre end genial efter min beskedne mening.

  2. Ross Greene har også skrevet en halvgammel sag: Det eksplosive barn. Den er god. Især til at hjælpe den voksne til IKKE at blive lige så vred som barnet ;-).
    Men bortset fra det – sådan ER de når de er tre – fire år. Hun er også lige blevet storesøster osv.. Faktisk skrev Jesper Juul noget fornuftigt. Hvis det stadig er et problem om 3 mdr, så er det noget du skal gøre noget ved – og ellers så er det ofte noget med hvilken periode ungerne lige er i. Resten han har skrevet har jeg glemt – men ikke at panikke er faktisk et ret godt råd ;-).
    Nikolaj (Stakkels ham – for det er altid ham jeg bruger som eksempel) var også temmelig spændende en årgang da han var omkring de 4 år! Idag er han bare yderst snakkende, altid snakkende, altid altid faktisk. Forhandlende, debatterende og den der kan drive moderen til vanvid… Jeg ved sørme ikke hvor han har de gener for at diskutere fra… (Fløjte fløjt…)

    Marie – helt ærligt hun har arvet BÅDE dine og Johns talegaver.. Forventede du så at du fik en lille mus der aldrig kæmpede for sin ret…. Hun er præcis som hun skal være. Skøn og dejlig.
    Knus Mette

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s