Tre små Irma-anekdoter

Jeg hentede Irma i børnehaven i dag, og prinsessen var ikke at se nogle steder på legepladsen. Helt nede i hjørnet fandt jeg hende – i fuldCamu-Irma gang med at bestige et træ… Jeg synes det var meget passende at det netop var i dag, hun havde valgt at tage leopard-leggings på. Hun sad på næstnederste gren og var superstolt af egne klatreevner! En af pædagogerne stod sammen med træklatrerne og hjalp dem med en hånd og en instruks i ny og næ. Og Irma skiftevis fortalte på kloge-åge-måden hvordan man ‘faktisk’ gjorde dit og dat, og rystede af skræk fordi hun var ved at falde ned… Hun endte med at måtte bæres ned (måske også fordi moren var kommet) i grædende tilstand – men efter et par ture på rutsjebanen var hun god igen. Det seje er jo at hun bliver ved. Selvom hun er ved at tisse i bukserne af skræk, giver hun ikke op – ret cool at være stædig på den måde.

Jeg havde egentlig store planer om at tage pigerne med til børne-distortionSkydebanens legeplads på Vesterbro. Men alenemor-på-skansen og en Irma der vågnede ALT for tidligt i morges gjorde, at jeg blev på øen (igen siger du?…sssshhhh!). For når Irma vågner tidligere end vanligt, er hun helt bombet når jeg henter hende fra børnehave. Og ganske rigtigt havde vi en 8-10 nedsmeltninger på 1-kilometers-turen hjem… (Jeg havde endda planer om at vi skulle på Riccos og have Hansen-pindis, men det havde ikke været hyggeligt, så vi satte kursen på hjem i en fart!). Imellem de mange mooooaaar-jeg-kan-ikke-cykle-mere-udbrud, kom der en lang liste med ønsker over hvad hun gerne lige ville ha’ (håber virkelig det her ‘be om’ snart siver ind). Først var det en bolle, så en frugtstang, så et knækbrød og et æble, så en is og til sidst et stykke tyggegummi… Og til sidst kom den store tuder: Jeg vil ha’ min mormooooooor!! Og det er selvfølgelig sødt og dejligt, men hun kan jo desværre ikke zoomes ind på bestilling. Det var heller ingen trøst at jeg kunne fortælle at mormor kommer i morgen.

I al den tid Irma havde sut, hang sutten sammen med kælekluden ‘muh-muh’. Et uløseligt par. Men efter at sutten er lagt på hylden (eller hængt på træet) er muh-muh blevet mere og mere ligegyldig. Nu er det næsten os der minder hende om at hun skal tage den med i seng… Nogle gange vågner hun stadig og leder efter den, og så er det meget rart ikke at skulle piske lejligheden rundt efter den. Men lige for tiden har hun kastet sin kærlighed på en flodhestebamse. Det var en som hun fik da vi var på loppemarked for et par uger tilbage. Og med ‘fik’ mener jeg det faktisk. For hende der havde den til salg, spottede at Irma lurede på den, og gav os den. Og det var ikke med forældrenes store glæde at sige ja til bamsen. Den er nemlig KÆMPEstor! Og netop den vil hun nu gerne putte med i sengen – den er godt nok ikke lige så lang som Irma, men den er faktisk bredere… og fylder det meste af sengen. Så lige nu ligger Irma, Olga og flodhesten Fanny og snorker inde i vores seng – satser bestemt på at vinde sengen tilbage indenfor de næste par timer (og så ikke en lyd om hvor længe sejren varer…)

Inde imellem de tre små historier fra i dag, gemmer der sig lidt mere – lidt om en Irma, der er begyndt at tage tøj på selv (igen). Efter Olga kom til, har hun ikke kunne noget som helst selv, men nu synes hun igen det er sjovt at tage tøj og sko på selv. En del af tøjet sidder ret tit bagvendt på, men man skal jo starte et sted… Dernæst skal vi til fest i børnehaven i morgen, og mormoren skal med. Det er sommerfest med tilhørende fernisering, og jeg har fået at vide, at jeg skal glæde mig – der er stolthed i farvandet 🙂

 

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s