Nu med hest

Vi har indkørt skærmfrie dage herhjemme. Altså ikke for forældrene…selvom det måske kunne være meget tiltrængt i ny og næ… Vi var kommet ind i en vane med at Irma startede sine dage med tændt tv i stuen, og hvor vi nærmest skulle lokke hende til at slukke og få noget mad indenbords. Og der var også pludselig skærm på programmet om eftermiddagen – enten fjerner eller ipad. Og hvis hun så bare spillede på ipad’en, men i den senere tid var det kun halvdårlige tegnefilm på youtube. Så absolut inaktivitet. Da hun pludselig sang temasangen fra Disney Jr.-kanalen blev jeg helt dårlig! Vi havde lavet en treårig skærmjunkie – ikke så heldigt…

Og da vi fortalte Irma at der i den næste tid ikke ville være hverken fjernsyn eller ipad, var der ikke engang protester – selv junkien havde brug for afvænning! Nu kører vi på 3. døgn, og det er en gladere og mere medgørlig pige, der får brugt MEGET mere af sit legetøj. Vi kommer ikke til at fastholde et 100% forbud, men lige nu er det rart ikke at have Handy Manny-sangen på repeat, og det er utrolig dejligt at Irma vågner op og er klar til leg i stedet for at ligge passiv på sofaen. Sikke en forandring. Og ja, man kan altså blive forfærdelig slacker-agtig her i barselsland, når de lange morgener jo rent faktisk er en mulighed…

Hesten kommer ind i billedet da jeg (allerede efter et døgn) er fuldstændig benovet over, at der ikke er blevet plaget én eneste gang – og jeg synes Irma skal have en præmie. Gaven blev ikke fremlagt som det, men er bare et nyt medlem af familien, som man tilfældigvis kan hoppe på. Det er sådan en bold med et håndtag, som er betrukket med en hest… ja, jeg kan godt se at det næsten kalder på et billede, men min telefon ligger heeeelt oppe på køkkenbordet… Doven?? Nahaj! Hesten blev modtaget med kyshånd, og selvom vi har diskuteret ret seriøst hvorvidt man må hoppe ovenpå Olgas legetøj eller ej, så er den et hit. Et ret stort hit, men hvad pokker…

Pigerne og jeg har haft en fuldstændig fantastisk dag med masser af leg og sol og grin. Og nu hvor der er stille i de små senge, er der dømt bobler og sushi til de voksne – den her weekend bliver bedre og bedre 🙂 God tordenvejrsaften til alle!

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s