Maskiner søges

Jeg søger kort fortalt en oversættermaskine. En dims, der kan sætte ord på babygråd. Hvor ville jeg gerne vide om WAAAAAAHHHH betød “jeg har ondt i maven”, “jeg er sulten”, “jeg har ondt for tænder”, “giv mig en krammer!” eller “klø mig under foden nu-nu-nu-nu!!”… Olga er afgjort nemmere at forstå nu end tidligere, men vi har stadig temmelig mange uopklaretheder i løbet af døgnet. Og når dagens mest brugte lyd er skrig, sidder vi bare tilbage med én stor undren – for hvad pokker skyldes det??

Hun er blevet rigtig god til at spise, og har fundet en yndlingsspise: friske tomater. De indtages med en meget overvågende forælder, så der ikke kommer noget i den gale hals. Her i weekenden har hun spist hele lageret af små tomater – suget dem fri for kerner og saft. Et uhørt stort svineri, men tøsen er henrykt. Bortset fra de friske frugter og grøntsager, så er det dog stadig kun mos på glas og pulvergrød der står på menuen. Jeg prøver med et par dages mellemrum til med havregryn, øllebrød, kartoffelmos, blendet pasta osv. Men der er ikke rigtig afsætning på noget af det endnu.

Der er ellers så rigeligt brug for det ekstra indtag af mad, for hun forholder sig ikke i ro når hun er vågen og ikke lige spiser. I lange tider har hun mavet sig frem i lejligheden – det er ikke lykkedes os at kalde på hende, men placér Irma med et stykke legetøj eller en bog, og Olga sætter jagten ind! Ret sjovt at observere. Men møfferiet er sat på standby, for nu sidder prinsessen (altså lige indtil hun tilter og slår hovedet – lige meget hvor mange puder og tæpper vi prøver at ligge rundt om hende, lander hun konsekvent dér hvor der ikke lige er noget blødt…), og hun gør også klar til kravling. Lige nu er hun nået til at stå på alle fire og rokke lidt, og så øver hun sig i, at komme fra siddende stilling til kravlestilling. Her får hun sig virkelig også nogle knubs – stort set hver gang lander hun lige på næsen… Men det kommer alt sammen. Jeg synes i hvert fald det er pænt sejt at hun bare kæmper videre, skal lige trøstes, men så er hun klar igen.

Hun griner stadig mest af storesøsteren. Og Irma er ved at udvikle et særligt sprog til de to – en slags søster-baby-gugu-gaga-lingo… Olga er tilsyneladende helt med på det, og som regel får Irma et stort smil og et AAAARRRGGGG retur. Så er der ligesom styr på tingene. Vi sidder bare på sidelinjen og smiler af dem, og hepper på at de fortsætter med at synes hinanden er en fest 🙂

Der er så småt begyndt at være rytme i Olgas soverutiner – 5 kvarter om formiddagen og 2 timers lur om eftermiddagen – og jeg har endda holdt stille op til flere gange, hurra. Så længe jeg ikke går indendøre med barnevognen, så er vi nogenlunde på sikker grund. Én forsigtig tur i Fakta efter chokolade kan ødelægge det hele! Aftenputning er omkring 18.30, og så er der ro i 12 timer …. Pleeeease, kom nu, Olga! Nå, men der er som regel ro i et par timer inden jeg skal amme/trøste/nusse/kramme/ligge retur i forældrene seng… Og derfra og til næste morgen ammer jeg cirka hver 3. time. Bøgerne foreskriver at børn over 6 måneder ikke behøver spise om natten, men det håber jeg at der er en anden, der lige diskuterer lidt med Olga…

Så den anden maskine jeg søger er en, der kan slå hende lidt i gulvet. Altså ikke på en ond eller farlig måde, bare sådan lidt på en gummihammer-Ole-lukøje-sov-sødt-lille-Olga-agtig måde. Og gerne med en effekt i tidsrummet 23-06. Har du sådan en? Og hvis jeg skal vælge mellem den og oversættermaskinen, tror jeg at jeg snupper den sidste – måske jeg udvikler tolkeevner med en sammenhængende søvn?..

Reklamer

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s