Pyt

Ferien er i fuld gang. Irmas ferie fra børnehaven altså. For det er det eneste, der er anderledes i de næste par uger. Manden arbejder fuldtid med plus på aftenvagter og weekendvagter, så jeg får virkelig skruet op for mortiden. Og jo, det er sgu da skønt at være sammen med begge piger og se, at de nyder hinandens selskab (og det er faktisk sandt, ingen glansbilleder lige her). Men to uger med fuldt aktivitetsprogram og laven aftensmad, sørge for indkøb og skrue op for hyggeniveauet, det koster altså kræfter! Og det er så her, jeg har besluttet at benytte den gode Chris Macdonalds valgsprog: “Pyt!” Pyt med om håret er redt og t-shirten er 100% ren, pyt med om frokosten den ene dag er verdens største softice, pyt med om jeg for 10 minutter siden sagde ikke-flere-rosiner… (Jeg har jo altså ikke tænkt mig at begrave opdragelsespinden fuldstændig, men der skal virkelig vælges kampe med omhu i de næste uger)

I dag har vi udforsket en ny legeplads (overraskende tæt på, men aldrig besøgt…), og da der lige pludselig både stod et halvt fritidshjem og en børnehave, var min reaktion at stikke af prompte – Irmas var at blive lidt længere… Glemte et øjeblik at større børn bare er det fedeste der findes. Det var så også på denne legeplads at Olga smagte sit første sand…det skulle jo klares før eller senere. Herefter vendte vi næsen hjemad for at få lidt frokost (og nej, ikke mere sand), og da Olga var grydeklar igen, tog vi turen mod biblioteket. Nye bøger, nyt legetøj og nye børn at lege med bliver jo ved med at være sjovt. Resten af eftermiddagen og aften var vi bare hjemme. Pigerne hjalp med at bage kage (I tolker bare ‘hjælp’ som I selv lyster…), og jeg nåede at fikse lidt aftensmad. Der var lidt meget piv (fra den mindste) og lidt meget selektiv hørelse (fra den største), men alt i alt har det virkelig været en god dag. Masser af tumlen og snak og virkelig meget grin. Og Irma har cyklet i omegnen af 5 km på sin lille cykel – ret sejt!

De næste dage byder på faster-fætter-kusine-møde i Zoo og på morfar-mormor-besøg på Vestegnen. Sidstnævnte er i høj kurs efter en tirsdag hvor ALLE mine sanser er vakte. Irma er for tiden ret glad for at klatre og lege jorden-er-giftig, så alt bliver udforsket (vi var fx på Frederiksborg Slot i går, hvor Irma gerne ville klatre op på gelænderet på vandgravsbroen…) Så tæt kontakt til bure forventes i morgen.. satser på at jeg kan låne lidt af min svigerindes erfaring her 🙂

Nu kommer manden hjem, og der er mad på bordet + kage. Fik jeg sagt pyt med vægten?..

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s