And counting…

På mandag er det for alvor slut med den her barsel. På mandag starter jeg med nyt job og ny pendlertilværelse, og skal være optaget af noget andet end mine børn i tidsrummet 8-16… Det ligger mig en anelse fjernt lige nu… Barslen er simpelthen slidt op – bortset fra nogle uger som vi har stående lidt i banken (banken er her Udbetaling Danmark, og vi taler om uger på dagpenge. Men de skal dælme bruges. Jeg tænker december 2014 fx), så starter den rigtige hverdag på mandag.

Jeg er i fuld gang med at køre Olga ind i vuggestuen, og jeg må sige at de har omgivelserne lidt imod sig… Personalet virker enormt søde og imødekommende, men huset er under voldsom ombygning og alle indendørs og udendørs arealer er pænt sagt noget rod. I sidste uge var vi oppe på 2. sal som er vuggestuens normale omgivelser, men pga larmen er de pt rykket i stueetagen, som vist normalt er udflytterbørnehavens modtagelse… ikke så meget hygge her… Jeg håber at personalet vejer op for det kaos som huset emmer af. Det lyder ret meget mere negativt end det nok egentlig er, og vi HAR virkelig besluttet at tage ja-hatten på herhjemme – både fordi det er fedest for Olga hvis hun mærker nogle forældre, der er glade og trygge ved at aflevere hende, men også fordi det er den mulighed vi har lige nu. Vi satser bestemt stadig på at flytte hende over i Irmas institution lige så snart lejligheden byder sig (så til jer 8 der står foran os på ventelisten, vil I ikke nok sige nejtak??!!). Og Olga ER virkelig ved at falde til dernede. Både i går og i dag har jeg haft flere timer for mig selv herhjemme (meget mærkeligt! Og hjemmet er en hel del renere nu end i søndags), hvor Olga både har sovet formiddagslur og spist frokost uden mig. I dag nåede hun sågar at sove to lure dernede, men kun fordi den første kun varede 30 minutter, og fordi hun nærmest faldt i søvn i frokosten. Vi havde aftalt at jeg skulle hente hende umiddelbart efter frokost, men jeg blev ringet op med beskeden om at barnet sov… nåja altså. I morgen skal times, for her skal pigerne og jeg ud og besøge de længe savnede morforældre (nyligt hjemvendt fra laaaang ferie), og hvis Olga bliver så træt af at gå i vuggestue, skal vi jo være hurtige med at hente hende inden hun bliver lagt – igen…

Det bliver en fryd at besøge mine forældre i morgen og ikke kun deres tomme hus. Irma mener det er temmelig mærkeligt at opholde sig i deres hus uden at kunne forvente deres ankomst når som helst… Og eftersom vi både boede derude mens der var skoldkopper på de to trunter og ellers har været der et par gange for at vande og slå græs, så har der været en del spørgsmål omkring “hvornår kommer mormor hjem?” og “er det mormors bil jeg kan høre nu?”.

Irma spurgte her til aften om vi ikke snart skulle lave noget uden Olga… Og selvom det jo ikke ligefrem er noget, der luner i moderhjertet, så kan jeg jo godt forstå hende. Der er noget særligt ved at have en forælder helt for sig selv. Så i morgen holder hun fri fra børnehave og så har jeg lige et par alenetimer med hende, mens Olga er i vuggestue og inden vi suser til Vestegnen. Jeg tænker at vi skal ud og fodre nogle ænder og et smut på biblioteket efter nye bøger… Bare lidt stille og rolig hygge – det kan også være vi bare ender med at sidde i en sofa herhjemme og læse de samme gamle bøger for 77. gang. Tror ikke indholdet betyder så meget…

Så jeg får i overflod dækket mit krammebehov for tiden. For mens Irma savner alenetid og bare higer sig fast når hun ser en ledig stund, så har jeg en Olga, der som reaktion på vuggestuestart også bare gerne vil nusses og krammes hele tiden. Og som jeg tilmed kører en mindre magtkamp med hvad angår babs i dagtimerne. Jeg vinder, kan jeg godt afsløre!

Reklamer

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s