Barselsindbildning

Jeg prøver at lave status på min barsel, hvad jeg har lavet/opnået/gjort/udlevet, og det er faktisk ikke helt nemt. Ikke kun pga seriøs ammehjerne og korttidshukommelse, men også fordi tiden på barsel går så superstærkt – pludselig var det slut!? Min sidste barselsdag er i dag, i morgen er en helt almindelig weekend,,, Jeg er ikke nået at blive træt af det. Dog er jeg nået at blive træt af endeløse gåture rundt i kvarteret, men det er en anden snak. Her kommer den (sikkert overhovedet ikke) komplette liste over barselstid:

Siden september 2012 har jeg:

 • Født et barn d. 20. november 2012 kl. 00.27 (har I hørt om det??)
 • Smidt omkring 20 kg – wuptidoo! (At de resterende kilo så ikke helt sidder som de skal, er en snak jeg holder mellem mig og min personlige træner (som også er mig…og nogle apps…)) (fotodokumentationen skal jeg skåne jer for…)
 • Spist slik hver dag i et halvt år (er dog stoppet efter adskillige forargede blikke!)
 • Hørt 2,5 lydbog – og læst én bog (til mit forsvar har jeg læst og genlæst helt utrolig mange børnebøger)
 • Lært et par babytegn
 • Mødt nye søde mødre og babyer i god mødregruppe
 • Nået til niveau 90’ish i Candy Crush..
 • Set alle afsnit af The Wire, Game of Thrones og Modern Family (hvorfor ikke flere serie tænker du? Se ovenfor…)
 • Nydt at være så meget sammen med begge mine piger. At kunne tage en fridag med Irma eller bare hente hende tidligt for at lave noget hyggeligt, har virkelig været helt fantastisk. Og at kunne tage en hel dag hvor det kun har handlet om Olga, det kommer jeg helt sikkert til at savne.
 • Fået nyt arbejde (som giver mig så store sommerfugle i maven, at det snart er svært at være i min egen krop!!)

Og så var der de ting som jeg havde tænkt mig skulle ske i min 2. barsel…

 • Have omindrettet lejligheden (vi har da gjort lidt… men slet ikke nær så meget som vi havde regnet med)
 • Have været bedre til at komme ud med veninderne og overlade barnet til faren (nå, det kom så slet ikke på tale – og skylden er vist hverken mandens eller Olgas. Ikke alene i hvert fald)
 • Have skrevet næsten daglige blogindlæg, alle sindsygt sjove!..
 • Og så en hel del med at teste sunde opskrifter, tage mange mavebøjninger og gøre noget kun for mig selv… Kan man gå på barsel igen, bare uden graviditeten?..

Jeg håber jeg får overskud til at skrive lidt i den kommende uge, men håber også I bærer over med mig, hvis indlæggene udebliver. Nu vil jeg gå ind og kysse lidt på den søde mand, jeg i dag har været gift med i 5 hele år!  Og jo, det blev til lidt kærestetid i formiddag på cafe da begge piger var afleveret. Dejligt og passende. God fredag 🙂

Reklamer

6 thoughts on “Barselsindbildning

 1. Man når sgu aldrig det man sætter sig for i sådan en barsel, hverdagen kommer jo i vejen… De øvrige projekter må klemmes ind når ungerne er startet i skole, først der kan man nemlig begynde at tænke på sig selv igen (sorry, men det er desværre sandt).
  Knus og glædelig bryllupsdag- og ikke mindst god vind på mandag 🙂

 2. Som mand skulle jeg måske ikke udtale mig her. Det er jo stadig flest kvinder der holder barsel. I 1986 var jeg så heldig at være langtidsledig og var på “barsel” med vores mellemste datter. I 1989 i de tre måneder som mænd maximum kunne få ud af de ialt 6 måneder dengang (hvis de som jeg ville beholde deres arbejde). Jeg husker det som noget helt fantastisk, og to melodier kører rundt i mit hovede om den tid: TV2’s Det Mørke Jylland (Det er den der starter med “Jeg kører rundt med min barnevogn, her i det mørke Jylland” og et sted: “Hvad mon der sker på Cafe Aben nu, ude i det virkelige liv”?), og så Elisabeths “Vidunderligt spild af tid”. Mens jeg kørte rundt med barnevognen på Nørrebro. Jeg har også haft den glæde at køre rundt med mit 3-årige barnebarn. Børn er liv.

  • Hej Erik, tak for din kommentar. Det var bestemt også vores tanke at vi begge skulle holde barsel – ligesom sidste gang, men det lod sig ikke lige gøre i denne omgang. Til gengæld håber jeg jo så på, at vi kan flaske den sådan, at vi kan holde en måned sammen alle 4 til næste vinter. Det kunne altså være virkelig skønt. For mere tid sammen med ungerne, det vil vi begge rigtig gerne have. Børn er nemlig liv, lige præcis 🙂

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s