Sæsonnyt

Så er det vist blevet november. Også her i huset. Irma er på dag/nat 3 med hoste, og det plejer at holde op engang i februar… Er SÅ klar til (og jatak til gentagelser!!) alle gode råd om gå-væk-hoste, kom med dem!

Olga havde en aften og nat med utrøstelig gråd i går, så man må sige, at vi er en sølle udgave af de mennesker vi gerne ville være… Jeg blev simpelthen sendt hjem fra arbejde i dag, med beskeden om at gå hjem og sove… Må vist have været helt grå i hovedet af træthed – sådan så der i hvert fald ud på indersiden… Bilturen hjem fra Roskilde fik da også selskab af chokolade – er ikke sikker på at jeg havde klaret motorvejen uden! Og det var faktisk her, på motorvejen, at jeg forsøgte at lave en aftale med mig selv:

Træt bilist med Snickers i munden forsøger at synge med på Rasmus Seebach… Lyder ikke kønt, men man må godt når man er alene i bilen…

Fiks Ide: “Hey Marie, skal vi ikke aftale noget?”

Træt bilist: “Mmmm…” kan faktisk overtales til hvad som helst, og gerne hvis det involverer mere chokolade.

Fiks Ide: “Hvad med om vi sænkede ambitionsniveauet en anelse?”

Træt bilist: Er nu helt alert! For hvis der er noget denne er klar til, så er det sgu det!

Fiks Ide: “Hvis vi nu aftaler, at det faktisk er okay, at du ikke taber dig de 5 kilo, som du går og maser med. Og at du i dit stille sind accepterer vægten og mor-dellen, og finder dig til rette med, at de sorte og virkelig stramme Cheap Monday-jeans går hen og bliver lidt støvede denne vinter.”

Træt bilist: Er nu både helt tændt på Fiks Ide og en anelse mistænkelig… Lytter meget aktivt!

Fiks Ide: “Aftalen går på, at du feder den lidt, faktisk helt bogstaveligt, indtil vintertiden er slut. Og når havemøblerne så skal frem igen, så finder du den virkelig aktive løber frem og taber de sidste kilo på 2-3 måneder. Har vi en aftale?”

Træt bilist: Tænker distræt på alle de chokoladebarer der skal købes i den nærmeste fremtid…

Fiks Ide: “Hallo, dame! Nu skal du ikke gå hen og twiste den her aftale! Aftalen lød på at du skulle holde din vægt, ikke tage 8 kilo mere på!!”

Træt bilist: Nu vågen igen, men i mindre godt humør. Bryder sig faktisk ikke om at blive råbt ad af Fikse Ideer!

Fiks Ide: “Jeg spørger igen, har vi en aftale??”

Træt bilist: Ser nu med vemod frem imod de forårsmåneder på råkost og ømme muskler efter træning fire gange om ugen…

Fiks Ide: “Hey, hey, det var ikke min mening at slå dig helt ud. Det var jo faktisk et tilbud til fordel for dig og de mørke vintermåneder… Skal vi være gode venner igen?”

Træt bilist: Er nu så tæt på hjem, at dynen sender gode vibrationer… “Ja, vi er gode venner igen, og ja, vi har en aftale. Lavere ambitionsniveau for vinteren it is!”

Og med den aftale in mente, vil jeg nu gå i seng, kysse klappe dellen godnat, og krydse fingre for at mine tøser sover bare en anelse bedre denne nat…

6 thoughts on “Sæsonnyt

 1. Jeg modtager også gerne en Fiks Idé eller to via mail eller Bluetooth. Jeg sidder nemlig og kigger ud på det kummerlige vejr og hader lidt, at jeg stadig ikke er kommet ordentligt i gang med løbetræningen efter restitutionen efter Berlin. Men nå. Det regner jo. Og vi ved alle, at man ikke kan løbe, når det regner. Eller noget … 🙂

  Ang. hoste, kan du og Irma så lide te? For så kan jeg altså varmt anbefale en varm cocktail af frisk ingefær skåret i tynde skiver, lidt hyldeblomstsaft og masser af lime – altsammen overhældt med varmt vand. Det skal lige have lov at trække lidt (alternativt kan du koge ingefæren op i en gryde, men det er jeg for doven til). Det smager jävla-godt og er et godt spark til immunforsvaret – og ru halse.

  • Tak for tip, Astrid. Jeg har faktisk ingefær i fryseren, så det er da bare med at få tøet det op og hældt vand på. Man kan aldrig vide hvad den lille jeg-bestemmer-over-mig-selv-dame har lyst til at indtage, men det er da forsøget værd 🙂

   Og jeg nægter at piske andre til løb, når ikke jeg selv er i stand til det – så op med stængerne og nyd freden mens du har den!!

 2. Hej Marie, du har før skrevet om allergi, men har I også kigget på om det kunne være astma? Min yngste har astmatisk bronkitis/ astma dvs han er ikke helt gammel nok til at få astma diagnosen (3år). Symptomerne er jo lidt diffuse ved de mindre børn. Men han hoster så snart vejret bliver koldt og fugtigt. Han har det ikke i svær grad, men nok til behandling med piller og inhalator til når han er syg med forkølelse og feber. Pillerne hjælper rigtig meget. Nattehosten er næsten væk og han pruster meget mindre, når han løber.

  • Hej Mette
   Jeg har skam overvejet, men hun har ingen hvæsen i vågen tilstand, og heller ikke når hun løber og danser og bliver forpustet. Så jeg tror det ikke. I øvrigt er hun helt klassisk forkølet, så jeg tror bare koblingen til det hele er noget så ordinært som snot… Men hvis hun stadig hoster når hun skal til 4-års-undersøgelse til jul, må vi forhøre os der.
   Godt det går bedre med din dreng! 🙂

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s