Kan ikke vinde det hele…

Den gode søndag har været præget af et UTROLIG højt aktivitetsniveau. Sjældent har man faktisk i dette hjem set mage – siger det lige. Først og fremmest havde manden arbejde han skulle på. Og jeg havde lovet pigerne en tur i Zoo med mormor og morfar. Ikke desto mindre begyndte vi vel lidt over 8 at udføre en fire år gammel plan: At bytte rundt på soveværelse og stue. Hold nu kæft, vi har talt om det længe og mange gange. Men er I klar over hvor mange undskyldninger man kan lave for sig selv på fire år? Så var der noget med støj, så var der noget med opbevaring, så var der noget med manglende søvn – og eftersom vi er blevet enige om, at det her med søvnen er en præmis vi ikke længere gider diskutere, og opbevaring vist nok bare er et spørgsmål om at tage den rigtige tur i Ikea. Og det her med støjen lidt har løst sig selv. Ja, så var der faktisk ikke flere undskyldninger. Sæt igang. Så imellem 8-9.30 i morgen fik vi rykket seng, tre reoler og en hulens masse habengut – og i øvrigt støvsuget alle de steder hvor man ikke lige normalt kommer. Og afsted til Zoo med os. Manden nåede en hel masse mere inden han tog afsted – og vi kom så hjem i eftermiddag til mere eller mindre kaos. Pigerne gik lidt på opdagelse i de ting der var dukket op til overfladen og Olga overraskede med at finde nye farlige ting hun kunne kravle op på… Nu sidder vi så her i stuen – det roder fuldstændig uoverskueligt meget, og for familiefredens skyld har jeg vundet turen i Ikea i morgen efter arbejde. Flere kasser skal der til (til os, der tydeligvis ikke kan finde ud af smide nok ud…eller har et stort nok kælderrum…)

De tre andre skelsættende oplevelser i løbet af dagen kommer vi til nu!

For det første: Når man nu beslutter sig til at køre i Zoo på en søndag, og bare har tænkt praktisk i at vejret var gråt og kedeligt, så vi bliver nok ikke så mange derude. Så tjek alligevel lige arrangementsoversigten på hjemmesiden, for det kunne jo være, at det meste af Frederiksberg var taget afsted for at slå katten af tønden iført fuld kostume… Heldigvis bøvler Irma ikke med jeg-bliver-snydt-mentaliteten, så hendes ærgrelse over at være den eneste uden udklædning forsvandt meget hurtigt. Og igen: Dårligt vejr på en almindelig søndag = masser af parkeringspladser. Dårligt vejr og fastelavnssøndag = not so much… Nåja, en rask lille travetur op ad Valby Bakke har da aldrig skadet nogen. Vi endte med at gå modsat alle de andre børn og deres forældre, og fandt et næsten øde børnezoo – og det er jo også værd at tage med.

For det andet: Når alle rum er i overgangsfase og der mangler oprydning alle vegne, så sørg alligevel for at den Bobbles-figur, der kan vippe, ikke står for tæt på radiatoren! Olga fik lige vippet lidt for vildt og bankede panden direkte ind i det hårde metal. Og hun har nu fået den mest absurde aflange bule med lilla blodsamlinger i… Måtte ringe til mormoren og tjekke op på behovet for akut pleje – det viste sig at være med nødvendigt på moren.

Dagens tredje oplevelse var da jeg ville være handlingens kvinde mens manden var på job, og jeg lige løftede en reol og bar den igennem stuen. Irma sad i sofaen og ytrede så: “Mo-or er se-ej, moo-or er se-ej. Du er den sejeste, mor. Meget sejere end far. Men far er sødere end dig.” Jo jo, man kan ikke vinde det hele.

2 thoughts on “Kan ikke vinde det hele…

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s