Om institutionsfester…

Det er altså en udfordring at være til fest i vuggestue og børnehave ene forælder. I vores institution foregår det sådan, at alle vuggestue-stuerne holder til oppe på vuggestuernes legeplads, mens børnehavebørn og forældre holder til på børnehavens legeplads… Det fungerer jo super til hverdag med denne deling, men lige i dag, synes jeg ikke lige at det virkede optimalt… Egentlig ret fint for de forældre, som kun har ét barn, eller som kan dele sig op og tage hver sin fest, men når manden er forhindret pga arbejde, er det lidt svært at deltage på bedste vis… Jeg havde endda, helt ubevidst nok, bare håbet at de havde lavet det hele til én samlet sammenkomst, og derfor kun lavet én bakke med smurte rosinboller – som hurtig blev spist af snack-sultne børnehavebørn…

Nå, udfordringen blev ikke mindre af, at Irma var temmelig ked af det da jeg kom. Hun havde tilsyneladende haft en jeg-savner-min-mor-dag OG haft ret dårlig mave. En kombi der gjorde at vi det første kvarter bare sad og krammede. Olga var heldigvis i fuld hopla, og præsterede på de to timer festen varede, at have to fyldte bleer, spise det meste af en skål fyldt med vindruer og en sandkage (altså, dem lavet af sand!) og hælde et glas smoothie ned af sig selv… Irma var til gengæld pylret hele eftermiddagen, blev ked af de mindste ting, og faldt selvfølgelig også og slog sig på begge knæ. Helt tilfældigt havde jeg et Løvernes Konge plaster liggende i min pung (hvor heldig har man lov at være), og ét plaster viste sig at kunne kurere to, alene fordi der var løver på…

I de mindste havde de fjernet sukkerforbudet i år, så bordene flød over med muffins, chokoladekage og endda lagkage! Nogle af ungerne sad mere eller mindre klistret til bordet og inhalerede alle goderne. Og at Irma spiste tre bidder af sin aftensmad, havde vist også en meget fin begrundelse ved det bord…Det virkede som om der var forældre, der færdiggjorde sætninger, talte med pædagoger og andre voksne, og slappede af og hyggede sig. Men det kan selvfølgelig have været indbildning fra min side… Er jeres sommerfester hyggelige?

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s