Om (fortælle)syge børn

I onsdags var jeg hjemme med en syg Olga. Bare lidt klassisk vuggestuepest. Og det vil ærligt talt være lidt af et mirakel hvis vi kan nøjes med det. Hele vuggestuen er plastret til med opslag om forskellige, smitsomme tilfælde af øjenbetændelse, børneorm (så bliver det ikke klammere!!) og lus. Great. Lusene hører faktisk til oppe i børnehaven på 1. sal, men mon dog ikke de kunne finde på at kravle ned af trappen og hen på en lillesøster eller -bror? Jotak, det tror jeg nok. Det kræver et fandens godt immunforsvar at være institutionsbarn!

MonsterkagerOlga og jeg hyggede hele dagen med bøger, Ramasjang, klapvognstur med termotøj og dyne på – og selvfølgelig den klassiske rosinbolle fra bageren. Det er lige før jeg efterhånden har tiltro til disse bollers helbredende effekt. Jeg nægter at bage den slags brød selv, men pigerne ELSKER dem.

Og apropos ting, som jeg ikke burde bage, så lavede jeg også grønne monster-marengs til Irmas børnehavefest i går. Vi var inviteret til forældrekaffe, og i børnehaven udviklede det sig til den store halloweenfest. Ret hyggeligt. Manden var på arbejde, så jeg var til to kaffeaftaler. Først i vuggestuen med rosiner til uddeling, og bagefter i børnehaven, hvor Irma stolt delte de hjemmelavede kæmpekys ud, som var det hendes fødselsdag… Iført sin fine Snehvidekjole – ikke noget uhyggeligt kostume til den pige. Hun så helt skræmt ud da jeg foreslog noget ovre i vampyr-hekse-genren.

Her til aften havde vi igen glæden af hendes store lyst til at være centrum. Denne gang som historiefortæller. Hun sidder og bladrer i et hæfte med tegninger hun selv har lavet. Umiddelbart ligner det ikke en historie, men vent nu bare…

Kommenter:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s